Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay son 2 maçta etkili performans ortaya koyan Jose Sosa'ya kadroda yer arıyor. 
Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe mücadelelerinde oyuna 2. yarılarda dahil olduktan sonra takıma pozitif etki yapan Jose Sosa'nın Göztepe maçında ilk 11'de olması bekleniyor. 
 
Jose Sosa'nın sonradan oyuna girdiği her 2 maçta da Yusuf Yazıcı kenara gelirken, Rıza Çalımbay Sosa ve Yusuf'u bir arada oynatmanın formüllerini arıyor.  
 
Yusuf Yazıcı'nın son haftalarda beklenen performansın altında kalmasına karşın genç oyuncunun ülke futbolu ve Trabzonspor için önemli olduğunun altını çizen tecrübeli teknik adam Yusuf Yazıcı'yı bir kaç maç dinlendirebilir. 
 
Geçtiğimiz sezondan bu yana sürekli ilk 11'de forma giyen Yusuf'un üzerindeki baskıyı biraz olsun dağıtmak için bu formülü seçebilecek Çalımbay'ın ilerleyen haftalarda genç oyuncuyu sol kanatta kullanabileceği öğrenildi.  
 
Öte yandan sakatlıkları devam eden Mustafa Akbaş ve Fabian Castillo'nun tedavilerinin devam ettiği ve Göztepe karşısında forma giyemeyecekleri öğrenildi. Yeni transfer Filip Novak'ın tedavisinin sürdüğü Çekyalı oyuncunun İzmir temsilcisi önünde forma giymesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi