Puanını 25'e yükselten Bordo-Mavililerde maçın önüne geçen gelişme ise oyuncuların özverisi oldu. Trabzonsporlu oyuncularda ağrıları olmasına rağmen bu maçta oynamak istediğini Karaman'a ileten Abdulkadir Ömür 8 gün antreman yapmadan maça çıkan isim oldu. 7 gündür antremanlara tam olarak katılamayan Jose Sosa, bugün sahanın kilit isimlerinden olurken, sağ kanadı adeta otobana çeviren Joao Pereira ise 5 gün takımla beraber çalışamadı. Maça 10 numara pozisyonda başlayan Yusuf Yazıcı ise Karaman'ın verdiği bilgilere göre serumlarla maça çıkarak fedakarlıkta bulundu. Hafta içi oynanan Sivas Belediyespor karşılaşmasında yedek oyuncularını sahaya süren Karaman, oyuncuların bu özverisi sonrası Atiker Konyaspor karşısında kadro kurarken eli güçlendi.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Karaman, oyuncuların özverisini hatırlattı ve,"’Maç öncesi ifade ettiğim birçok eksiğimizi mazeret olarak algılayabilirler diye düşündüm ama bazı konulardan haberdar olmanızda fayda var. Fenerbahçe maçından sonra Onazi 12 gün antrenman yapmadı. ‘Ödemi var oynaması mümkün değil’ denilmesine rağmen ‘Oynamak istiyorum, sahada olmak istiyorum’ dedi. Abdulkadir Ömür 8 gün antrenman yapmadı. Dün antrenmanın bir bölümüne katıldı. Bugün öğlede yaptığımız kontrol antrenmanında ‘Biraz ağrılarım var ama oynamak istiyorum’ dedi. Sosa 7 gündür çalışmıyor, dünkü antrenmanımızda kendini denedi. Bugün kontrollü katıldı antrenmana. Pereira 5 gün çalışmadı, 5 günün sonunda katıldı aramıza. ‘Ben de oynamak istiyorum’ dedi. Yusuf dünden beri epey bir serum yedi. Yine de ‘Sahada olmak istiyorum’ dedi. Bütün oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Bu özverinin karşılığında alınan bir galibiyet var, camiamıza hayırlı olsun’’dedi.

Beşiktaş karşılaşması hakkında konuşan Karaman, ‘’Beşiktaş maçının bugün oynadığımı müsabakadan bizim için hiçbir farkı yok. Aynı şekilde hazırlanacağız. Beşiktaş maçı için aklımızda bir tek konu var, az önce bahsettiğim oyuncularımızın sağlıklı bir biçimde gelip antrenmanlara katılması. Sağlam, antrenmanını yapmış, zihinsel ve fiziksel olarak hazır oyuncularla Beşiktaş karşısına çıkmak istiyoruz’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi