Dernek Başkanı Hüseyin Selvi oluşturulan dokuz kişilik gönüllü grupla 2100 rakımda bulunan Yücebelen Köyü Minarli yaylasına çıkılarak bayrak değişimi yapıldığını söyledi.Yola dualarla çıkan grup beş kilometrelik zorlu yolu yürüyerek 27.01.2018 (Cumartesi) günü Minarli yaylasına ulaştı. Minarli yaylasında bir gece kalan ekip şehitlerimiz için Yasin Suresi okuyarak bütün vatan şehitlerinin ruhuna bağışladı. 28.01.2018 günü ise bayrağın dikili olduğu yere geçen ekip okunan Fetih Suresinin ardından dualarla bayrağı göndere çekti.

''Şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu''

Afrine yapılan Zeytin Dalı Harekatı,nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı, Mehmetçiklerimiz Astsubay Fatih Mehmethan ile Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş ayrıca Kilis'te yatsı namazı sırasında camiye yaptığı roketli saldırıda da Suriyeli Tarık Tabak ve Muzaffer Aydemir ve diğer şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu gazilerimiz için dualar edildi.

Ayrıca yaylada bulunan mezarlıkta da Kuran okuyan ekip soğuk ve karlı havada yapılan etkinlikten sonra dokuz kişilik ekip aynı yoldan geri köye döndü.

Editör: Haber Merkezi