Torul ilçesinin Çamlıca Mahallesi’nde 1954 yılında dünyaya gelen Bostan, ilk, orta öğrenimini Torul ilçesinde lise öğrenimini ise Gümüşhane Lisesi’nde, yüksek öğrenimini de Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği bölümünde tamamlayarak mezun oldu.

Elazığ’da başladığı öğretmenlik görevini Torul Lisesine coğrafya öğretmeni olarak atanan Bostan, daha sonra Torul İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine getirildi.

Trabzon Akçaabat İlçe Müdürlüğü görevine atanan Bostan daha sonra Torul İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirildi.

Bir süre Torul İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü görevine yeniden atandı.

Bostan, Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü görevini yürüten Bostan 35 yıllık kamu hizmetinden sonra buradan emekli oldu.

Eğitime sağladığı önemli katkının yanı sıra Torulspor’un orta saha oyuncusu olan Cahit Bostan, uzun yıllar bu takımda top koşturdu. Eğitimde olduğu gibi spora da önemli katkılar sağlayan eğitim ve spor adamı Cahit Bostan, kış aylarında ikamet ettiği Antalya’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Torul ilçesinin sevilen simalarından olan Cahit Bostan bugün Cuma Namazı müteakip Torul Merkez Camisinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Çamlıca Mahallesi’ndeki aile kabristanına defnedilecek.

Bostan, evli ve 2 çocuk babasıydı

Editör: Haber Merkezi