Gazeteci Salih Zengin’in Belediye Başkanlarını Türkiye ile buluşturuyoruz programını Torul Cam Seyir Terasından CANLI yayın programında Gazeteci Zengin’in CANLI yayın konuğu Torul Belediye Başkanı Mimar Nidai Köroğlu, Torul Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan, Torul Cumhuriyet Savcısı Töhve selcan İnanç , Torul Belediye Meclis üyeleri  Enver Gül, Şemsettin   Ertürk, Kasım Terzi ve  Torul Merkez Tugrulbey  Mahalle Muhtarı  Adnan Taşkın, konuk olarak katıltıldılar.

5 Yıllık Hizmetler Canlı Yayında Anlattı

Torul Belediye Başkanı  Nidai Köroğlu  Torul Belediye Başkanı  görevine başladıktan sonra  Torul’a Yaptığı hizmetleri  Torul Cam Seyir Terasından Kaçkar TV Ekranlarından sunulan CANLI yayın programında  Yapılan hizmetleri  anlattı.

2015 Yılına Kadar bu Kaleye Alttan Bakan Birisiydim

Torul Belediye Başkanı 28 Ekimde Cam Seyir Terasında Canlı Yayın Programında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını şu şekilde kutladı. “öncelikle tüm şehitlerimizin anımsayarak başlayan Köroğlu, Bulunmuş olduğumuz Cam Seyir Terası Tarihi Torul Kalesinin üst kısmında bir yerdi. 2015 yılına kadar bu kaleye alttan bakan birisiydim. 2015 yılının mart ayında bir iş makinesinin sayesinde yarlar mahallesinde düşe kalka kaleye çıktım. Kaleden Torul’a bakınca Torul bizi büyüledi. 2015 yılının Haziran ayında seçim çalışmaları kapsamında ilçemize gelen Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu hocamıza bu kaleye bir yol yapılmasını istedik.  Bakanımız ilçemize genel müdürlerimiz ile gelmişti 2016 yılının Mayıs ayının 4’de kaleye yol ile başladık.  Başkan Köroğlu güzel bir sözle Bizim Türk milletinin bir sözü vardır. ‘ayağıma yer edeyim dur sana neler edeyim’ sözü ile  o dönemin  Kaymakamı Emniyet Amiri  bu alana gelmiştik bir taşın üzerinde bismillah diyerek 3 ve ya 4 metre kare bir yer yaptık alan bizim için her şeydi. Orayı 10 metre kara büyüttüğümüzde orada Devletin iradesiyle bir iftar yemeği yedik.  Bölgemizde Yol yapımında CENGİZ inşaatın Sahibi Ahmet Cengizin yardımlarıyla  terasın önüne  duvar yaptık. 10 ay gibi bir süre olmadan 180 bin kişi kaleyi ziyaret etti. 2017 yılında orman bakanlığımıza Torul Cam Seyir terasını yaptırdık. Tabi cam seyir terasının yapılmasıyla bitmiyordu bu işler  terasa gelen ziyaretçilerin WC. İhtiyacını, mescit ihtiyacını yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvadık. Belediyemizin bütçesinden de ciddi kaynaklar kullanarak  cam seyir terasını bu duruma getirdik.

Editör: Haber Merkezi