Toplantıya Vali Yücel Yavuz’un yanısıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İl Kültür ve Turizm Müdürü  Ali Ayvazoğlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aşkın Asan, TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök ile DOKA ‘nın uzmanları katıldı.

Turizm sezonunda Trabzon’un yurtiçi ve yurtdışında  etkin bir tanıtımının yapılacağını belirten Vali Yücel Yavuz “ Birleşik Arap Emirlikleri’nde  24-27 Nisan tarihlerinde  gerçekleştirilecek olan Dubai Fuarı’nda turizm paydaşlarımızla  birlikte (Büyükşehir Belediyesi, TTSO , DOKA ) şehrimizin etkin bir tanıtımını gerçekleştireceğiz. Tanıtımlarla birlikte  Körfez ülkelerinden Trabzon’a  direkt uçuşların artmasıyla turizm sezonundaki yoğunluğun artmasını bekliyoruz. Haziran ayından itibaren Air Arabia firması Dubai’den Trabzon’a, Pegasus firması Abu Dabi’den Trabzon’a , Türk Hava Yolları ise  Riyad, Cidde ve Medine’ den Trabzon’a direkt seferlere başlayarak turizme katkı sağlayacaktır.  Ayrıca turizm acentelerimizin  Körfez ülkelerinden Trabzon’a düzenleyeceği  charter seferlerinin de turizm sezonunu hareketlendirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca 25-27 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan Ankara Trabzon Tanıtım Günleri Ve Hemşehri Buluşmalarının hazırlık çalışmaları görüşüldü. Araklı’nın Pazarcık ilçesinde 22 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Turizm haftası etkinliklerinin hava muhalefetinden dolayı Bahar Bayramı’na (7 Mayıs’a) ertelenmesine karar verildi.

Turizm Koordinasyon Kurulu üyelerine İl Bahsegel Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu turizm sezonunda yapılması planlanan çalışmalarla ilgili olarak bir sunum gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi