CHP Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Mustafa Gültekin neden bu kadar iddialı?

Seçmen kitlesini birlikte inceleyelim:

Trabzon’un seçmen kitlesi dikkate alındığında 50 bin 265 Gümüşhaneli seçmenin Trabzon şehrinde oy kullanacağı düşünülmektedir. Bu durumda Trabzon bölgesi CHP aday adaylarından aslen Gümüşhaneli olan Mustafa Gültekin ismi ön plana çıkmaktadır. Torul’da doğup büyüyen ve Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirerek inşaat mühendisi olan Gültekin her iki şehir için de saygın bir değere sahiptir. Şimdi reel bir bakış açısıyla baktığımızda neden Gültekin’in önde olduğunu daha rahat görebiliriz. Eğer Gültekin 25 kişilik liste içerisinden öncelikli bir sırada aday gösterilirse Trabzon’da yaşayan Gümüşhaneli seçmenlerin de desteğiyle CHP bu bölgede tarihinin en büyük oyunu toplayabilir. Neticede Gümüşhane halkının milliyetçiliği ve kendi insanına olan bağlılığı göz önüne alındığında Sayın Gültekin’e verilecek olan destek oldukça büyük olacaktır. Bunun yanı sıra çevre illerde de saygın bir karakter olarak bilinen ve tanınan Gültekin ‘e  trabzon’da yaşayıp  aslen Bayburtlu olan 18 bin 984 seçmenin de destek vermesi şaşırtıcı değildir. Başka bir açıdan bu seçimleri değerlendirecek olursak ülkemizde geçtiğimiz şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremde bölgedeki birçok binanın yıkılması, işini iyi yapan inşaat mühendislerinin önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Sayın Gültekin bu anlamda çevre illerce de iyi bilinen ve tanınan bir inşaat mühendisi olarak ön sıralardan seçimlere girmesi CHP’nin bu bölgedeki kuvvetini arttıracaktır. Mecliste bu kanulara vakıf olarak çalışmalar yürütebilecek ve bundan sonra halkın isteklerini daha güçlü ve doğru bir şekilde yönetime duyurabilecek bir milletvekilinin varlığı seçmenlere de güven verecektir.

Bu anlamda CHP Gümüşhane milletvekili aday adayı Mustafa Gültekin hem doğduğu yöre itibariyle hem de iş meslek itibariyle seçimlerde şanslı konumdadır. Bulunduğu konumu uygulayacağı doğru propaganda ile sabitleştirirse CHP Gümüşhane milletvekili olarak meclise girmesi kaçınılmaz olacaktır.

Mustafa Gültekin’in Tespit Ettiği Olumsuzluklar Ve Çözüm Önerileri:

Gültekin vatandaşların yaşam standartlarını arttıracak, göçü önleyecek istihdam koşullarını sağlayacak, turizmi geliştirecek projeler üretmek için yanlış politikalar sonucu oluşan olumsuzluklarla mücadele edebilmek ve demokratik koşulların işleyişine katkı sunmak din ve vicdan hürriyetini esas alarak bireyin hak arama mücadelesinde ötekileştirmeden toplumun bütün kesimlerine eşit mesafede durarak birleştirici olabilmek için Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuvayı Milliye ruhu ile kurduğu CHP’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Gültekin iktidarın genel politikalarına yönelik gerçekleştirdiği eleştirilerin ardında Gümüşhanede 3 dönemdir hangi projelerin hayata geçirilerek vatandaşların yaşam kalitesi standartını  sorguladı ve mevcut olan üç önemli sanayi kuruluşu KÜSSAN, GÜDESAN ve GÜMÜŞSU’nun kapanması turizm faaliyetlerinin yetersiz oluşunu eleştirdi.

CHP Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Mustafa Gültekin:

1962 Gümüşhane’nin Torul ilçesinde doğdu. ilk ve orta öğreğini mini Trabzon'da tamamladı.   İnşaat mühendisi olan Gültekin, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat mühendisliği bölümünü bitirdi. Gültekin, çeşitli kurumlarda uzun yıllar mühendis olarak görev yaptıktan sonra kendi işini kurdu. Fransızca ve Rusça bilen Gültekin evlidir.

Sayın Mustafa Gültekin siyasetin temiz yüzü, siyasetin dürüst neferi olmaya aday bir vizyona sahiptir. Biz kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Atatürk’ün partisi CHP, Atatürk’ün bıraktığı bayrağı taşıyacak evet bu bir bayrak yarışıdır. Bizler adayımızı tebrik ediyoruz. Dürüst siyaset, açık yüreklilikle yolunuz daima açık olsun!

Editör: Haber Merkezi