Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Yasin Terzi ve Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin yanı sıra, etkinliğin ülke genelinde duyurulması için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım filmlerinde gönüllü olarak rol alan tiyatro sanatçısı Hüseyin Avni Danyal, spor yorumcusu Olcay Çakır ve sanatçı Yusuf Güney de programda hazır bulunurken; PKK’lı teröristlerin Maçka ilçesi kırsalında erzak çalmak için girdikleri evi güvenlik güçlerine gösterirken şehit olan Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül ve ailesi de maratonun açılışında yer aldı.

''Stardı Vali Yücel Yavuz verdi''
Üç kategoride toplam bin 653 kişinin katıldığı koşunun startını Vali Yücel Yavuz, verdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi binası önünden başlayan koşuda sahil-Beşirli güzergahını takip eden atletler, aynı güzergahda oluşturulan bitiş alanında 21 kilometrelik parkuru tamamladı. Yarı maratonda erkekler kategorisinde 58 dakika 14 saniyelik derecesiyle Kenyalı Sang Benard Cheruiyot birinci olurken, 58 dakika 23 saniyelik derecesiyle Faslı Youssef Ben Hadi ikinci, 59 dakikalık derecesiyle Etiyopyalı Amare Tegegn ise üçüncülük elde etti.
Yarı maratonun kadınlar kategorisinde ise 1 saat 4 dakika 39 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı Wodaj Temesgen birinciliği elde etti. 1 saat 5 dakika 4 saniyelik derecesiyle Faslı Jeepto Kimeli ikinci, 1 saat 6 dakika 50 saniyelik derecesiyle Kenyalı Ansa Weldetsadık üçüncü oldu. 22’nci Halk Koşusu 10 kilometre yarışında erkekler kategorisinde 32 dakika 1 saniye ile Etiyopyalı Asefa Tola birinci olurken, kadınlar kategorisinde 52 dakika 48 saniyelik derecesiyle Türkiye'den Melike Doğan yarışı birinci tamamladı. Halk koşusunda erkeklerde Doğukan Yazıcı birinciliği, Tolga İpek ikinciliği, Sedat Özdemir üçüncülüğü elde ederken, kadınlar kategorisinde birinci Benazir Değer, ikinci Gülnisa Durmuş ikinci, Ceren Akdemir üçüncü oldu.
 

Editör: Haber Merkezi