Her geçen gün artan gıda ihtiyacının karşılanabilmesi için kaçınılmaz çözüm olan az alandan çok verim almayı sağlayan üretim metodu seracılığı ilçemizde daha yaygın hale getirebilmek , seracılık yapan üreticilerimizin doğru teknikleri ile daha fazla verim almasını sağlamak amacı ile Halk eğitim Müdürlüğümüz ile170 saatlik Seracılık Eğitim Programını planladık. Bu kursta seracılık hakkında genel bilgi, ülkemizde mevcut seracılık bilgileri, fidelerde aşılı ve aşısız fide farkı, fide dikimi nasıl yapılır, gübreleme, ilaçlama, hastalık, zararlılar, sebze yetiştirme teknikleri, budama, yaprak alma, pazarlama vb. konuları hakkında görsel ve yazılı olarak  doğru arazi seçimini yapmak, arazide doğru üretim için hazırlık yapmak, örtü altı sistemleri kurulumu, sera için üretim ortamlarını tesis etmek, topraksız üretim teknikleri konuları işlenecektir.

Seracılık yapan ve yapmak isteyen tüm çiftçilerimizi 10 EYLÜL 2017 tarihine kadar kimlikleri ile odamıza başvuru yapmaları gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi