Trabzon’un körfez ülkeleriyle turizm alanında ortak işbirliğini artırmayı amaçladıklarını belirten Vali Yücel Yavuz “Trabzon’da bu sene turizm alanında özellikle Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında muazzam bir artış var. Anladığımız kadarıyla herkes bu durumdan memnun ve körfez ülkelerinden gelen turist sayısı her geçen gün artıyor. Trabzon merkez olmak üzere bölgede de Arap turist sayısında müthiş bir artış var. İl Kültür Müdürlüğümüz ve TÜRSAB turizm alanında bu sene çok daha iyi çalışmalar yaptı. Gelen Arap turistlerimizin rahatlıkla şikayetlerini ve taleplerini iletmeleri için bir danışma hattı ve danışmanlık hizmeti alması için turizm ofislerimizi oluşturduk. Misafirlerimize kendilerini evlerinde hissettirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz.” dedi.

 Arap Turizm Örgütü’nün ilimizde bir temsilcilik açmasını arzu ettiğini ifade eden Vali Yavuz “22 Arap ülkesinin üye olduğu Arap Turizm Örgütünün bir temsilciliğinin Trabzon’da olması için neler yapılması gerekiyorsa her türlü ortamı ve imkanı sağlamaya hazırız. Arap dünyası ile turizmle başlayan ve yatırım ortaklığına dönüşen iyi bir dostluğumuz var. Yatırım anlamında sizlerden gelecek her türlü teklife açığız.” şeklinde konuştu.

 Ziyarette Arap Turizm Örgütü’nün Başkanı Dr. Bandar Bin Fahad Al Fuhaid ise “Trabzon’a gelen turist sayısında iyi bir rakama ulaşıldı. Trabzon Araplar açısından destansı duruma geldi. Türkiye’nin diğer turizm bölgeleri gibi Trabzon’da bir turizm bölgesi olmuştur. Öncelikle bizim yaptığımız protokolle İstanbul merkez ofisimizi açacağız.  Aslında bizim Trabzon’da şube açmamızda herhangi bir sorun yok. Önce merkez şubeyi  açmalıyız. Dışişleri Bakanlığımıza bu talebi ve hangi hizmetlerin beklenildiğini ileteceğiz. Açılacak olan temsilciliğimizde hangi ülkenin vatandaşıysa onun konsolosluğuyla direkt temas halinde olup vatandaşların sorunları çözülecektir. Bütün işleri valilikle koordineli bir şekilde yapacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi