Bir dizi incelemede bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Trabzon’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, akşam saatlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile bir araya geldi. Bakan Kasapoğlu’na ziyareti sırasında, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora ve Adnan Günnar ile bürokratlar eşlik etti.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zorluoğlu, Trabzon’un tarihi ve Büyükşehir Belediyesinin projeleri ile ilgili Bakan Kasapoğlu’na bilgi verdi.

SPORDA PERFORMANS YETENEK MERKEZİ’Nİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Göreve geldiği günden itibaren sporla ilgili projelere özel önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak sporla ilgili projeleri birbiri ardına hayata geçirmek üzere yoğun gayret gösteriyoruz. Bunlardan bir tanesi hep arzu ettiğimiz, Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi projemiz. Temel seviyesinde çalışma yapılıyor. Yüzde 5 seviyesindeyiz. Burada yaklaşık 6,5 milyon liralık bir ekipmanı da satın almış bulunmaktayız. Depoladık ve merkezimiz tamamlandığında hemen yerleştireceğiz. Yani merkezin makine ekipmanı ve cihazlar noktasında donanımı tamamdır. Yapımı da sağ olun zatıalinizin desteğiyle beraber, Spor Toto teşkilatımız üzerinden şu anda devam etmektedir. Hedefimiz bu yılın ortalarında merkezimizi tamamlayıp hizmete sunmaktır” ifadelerini kullandı. 

SPORCU DURAKLARI KURUYORUZ

Çocukların ve gençlerin rahat spor yapabilmeleri için de çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’da Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültemiz ile üçlü bir protokol imzaladık. Bu protokol ile birlikte şehrin belli bölgelerindeki duraklardan sporcuları araçlarımızla alıp tesislere götürecek ve tekrardan geri getirecek şekilde bir sorumluluğu üstlendik” şeklinde konuştu. 

MARATON HEPSİNDEN FARKLI OLACAK

Bu yıl 41’incisi düzenlenecek yarı maraton ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’un Rus işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü münasebetiyle başlatılmış ve her yıl 24 Şubat’ta yapılan bir maratonumuz var. Geçen yıl sıfır atık temalı bir yarışma yapmıştık. Bu yıl ise diğerlerinden farklı olacak. Çünkü bu yıl ‘Tokyo Olimpiyatları Uluslararası Baraj Koşusu’ da yapılacak. Yine Atletizm Federasyonu milli takım seçmeleri de bu çerçevede yapılmış olacak. Yani bu seneki maratonumuzda sporcular aynı zamanda uluslararası organizasyonlara da seçilecek. O nedenle daha büyük bir ehemmiyeti var” diye konuştu. 

SPOR TEMALI İLK MİLLET BAHÇESİ 

Ortahisar Millet Bahçesi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Ortahisar Millet Bahçesi’ni diğerlerinden ayıran bir özelliği var. O da spor temalı bir millet bahçesi olması. Çünkü burası Trabzon’un futbol mabedi olarak adlandırılan Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yer aldığı alan. O bakımdan buranın içerisinde büyük bir saha var. Trabzonlu vatandaşlarımızın o sahanın etrafında spor ve yürüyüş yapmasını amaçlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak içerisine bir de buz pateni pisti ve kaykay parkı yapmaktayız” ifadelerini kullandı. 

DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI YAPILACAK

Trabzon’da ilk kez Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonası yapılacağını da ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Bu yıl 11-14 Şubat tarihlerinde Çaykara Demirkapı Mahallesi’nde Dağ Kayağı Şampiyonası yapacağız. Bu konuda Türkiye Dağcılık Federasyonu ile bir protokol imzaladık. Trabzon’da ilk kez böyle bir şampiyona yapılacak. Şampiyonanın şehrimize ayrı bir renk getireceğine inanıyoruz” dedi. 

AYRI ÖNEM VERİYORUZ

Tonya ilçesinde hayata geçirilecek gençlik merkezinin ihalesini yaptıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Yer teslimini gerçekleştirdik. Mimarisi ve projesi ile çok güzel bir alan olacak ve Tonya’ya güzel bir renk katacak. Büyükşehir Belediyespor Kulübüne ayrı bir önem veriyoruz. Bunun üzerine yatırım yapıyoruz. ‘Her Mahalleye Bir Pota’ projenize biz de katkı sağlamak istiyoruz. Akyazı’da bir dolgu sahamız var. Burada sizinle birlikte su sporları alanı oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

KASAPOĞLU DESTEK SÖZÜ VERDİ

Başkan Zorluoğlu’nun brifinginin ardından açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bizler Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak taleplerinize elimizden geldiğince destek olacağız. Burada arkadaşlarımızla birlikte çalışalım ve gerekli destekleri verelim” ifadelerini kullandı.

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Ziyaret, hediye takdimi, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve Bakan Kasapoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalamasının ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi