Yaz Spor Okulları kapsamında, Beşirli Spor Kompleksinde bulunan Ortahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne kayıt yaptıran 5-18 yaş arasındaki çocuklar, 30'un üzerinde branşta spor yapma imkanı bulacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Birdal Öztürk, çocukların ilgi alanlarına göre seçilen spor branşlarının, onların hem sağlıklı gelişimleri hem de sosyalleşmelerine katkı sağladığını ifade etti.

Öztürk, çocukların gün boyu evde oturup bilgisayar başında zaman geçirmelerine de engel olan spor aktivitelerinin zorlayıcı bir etkinlik olmadığı için çocuğu bunaltmayacağını ve ilerleyen yaşlarda özgüven kazanmasına da katkı sağlayacağını belirtti.

Çocukların yüzme branşı dışında ücretsiz olan kurslardan faydalanabileceklerinin altını çizen Öztürk, "Yaz okuluna gidecek olan çocuklar, eskrimden tenise, judodan basketbola, jimnastikten, badmintona kadar istediği branşta spor yapma ve tatilini eğlenceli şekilde geçirme imkanı bulacak." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi