Enerjiyi tüketirken ülke ve aile ekonomisinin dikkate alınması gerektiğini belirten Vali Yücel Yavuz “Enerji verimliliği semineri enerji tasarrufunda farkındalık oluşturacaktır. Toplum olarak tasarrufu ve bu yönde atılan adımları önemsemeliyiz. Dünya genelinde alternatif ve yenilenebilir enerji kaynakları üretiliyor. Ülkemizde 2023 hedeflerine ulaşmak için enerji alanında önemli yatırımlar yapılıyor. Burada enerji tasarrufu aşılansın düşüncesiyle önemli çalışmalar yapılmış. Toplum olarak enerji tasarrufunu kabullenmemiz lazım. “dedi

Trabzon’da üretilen elektrik Türkiye genelindeki enerji tüketimine katkı sağladığını ifade eden Vali Yavuz Trabzon’da, tüketilen enerjiden daha fazlasını üretiyoruz. Bu milli ekonomiye katkıdır. Dünya genelinde enerji sorunu var. İklim değişikliğine bağlı dünya genelinde enerji üretiminde zorluklar yaşanıyor. Tüketirken de hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine dikkat etmeliyiz. Bu seminer enerji tasarrufunda bilinçlenme ve farkındalık oluşturacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

Vali Yücel Yavuz “Enerjini Tasaarufla Renklendir” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi