Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu: Bana bu görevi veren Cumhrubaşkanımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün Trabzon için önemli bir gün. Çünkü Trabzon, İzmir, Ankara ve İstanbul'dan sonra Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı 4. il olma özelliği taşıyor. Bu seçim yeni dönem için bir ilktir. Kapsayıcı, gönüllere dokunan bir belediye yönetimi olacağız. Ortak aklı ve istişareyi öne çıkaran bir yönetim anlayışı... Herşeyin ortasına insanı koyan bir belediyecilik anlayışı... Eğer seçimde kazanırsak bu anlayışı sergileyeceğiz. Bugün hem çok heyecanlıyım hem de şehrime büyükşehir belediye başkanı olma iddiasıyla dönmekten dolayı çok mutluyum. Yıllarca bir çok yerde görev yaptım. Şimdi Mevlam nasip etti, şimdi de bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmeye geldik. 25 yıllık birikimimizi burası için ortaya koymaya geldik. 786 bin hemşerimizi kucaklamaya geldik. Partimizin bugüne kadar Trabzon'a kazandırdığı hizmetler hepimizin malumu. Projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediyecilik anlamında daha fazla yürünecek yol var. Biz hizmete talibiz. Trabzon'un güzelliklerine güzellik katmaya talibiz. Trabzon'un tam bir büyükşehir yapmaya talibiz. Şehrimizi inşallah cumhuriyetimizin 100. yılına en güzel şekilde hazırlayacağız. Çalmadık kapı girmedik gönül bırakmayacağız. Tam bir ekip ruhuyla inşallah şehrimize en iyi hizmetleri gerçekleştireceğiz. Seçime kadar gecesini gündüzüne katacak kardeşlerime de şimdiden teşekkür ediyorum. Allah yolumuzu açık etsin

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu:

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu AK Parti’nin belediye başkanları aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada Trabzon’da kendisinin tekrar aday gösterilmemesi ile ilgili olarak bir küskünlüğün oluşmayacağının sözünü verdi.

Hayri Gür Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile gerçekleşen belediye başkanları aday tanımı toplantısında Büyükşehir Belediyesi için için tekrar aday olarak gösterilmeyen Gümrükçüoğlu, bir konuşma yaptı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyecilik anlayışına vurgu yapan Gümrükçüoğlu "Hizmet etme kervanında onun söylediği gibi Halka Hizmet Hakka Hizmettir diye bir 25 yıl geçti. Halka hizmet ederken hiçbir zaman onun hakimi değil, yine devamlı ve şimdide de tavsiye ettiği, tembih ettiği gibi halkın hakimi değil, hadimi olmaya gayret ettik. Onun çalıştığı gibi 24 saatin 24’ünde de hizmete hazır olmaya, önemli bir özen gösterdik. Fırsat bulabildiysek 3-5 saatte uyuduk. Nihayeten vatanımıza milletimize tümüyle hizmet etmeye çalışırken Trabzonumuza da 10 yıl hakimi değil hadimi olmaya gayret ederken bu süre zarfında da birlikte ve beraberlikte hizmete geride bırakmayan tüm çalışma arkadaşlarıma ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize İl Genel Meclisi üyelerimize aynı zamanda partimizin en uzak köşesinden il başkanlarımıza kadar bütün mensuplarımıza, en önemlisi 786 bin Trabzonlumuza da gönülden şükranlarımızı arz ederken .Bir ve beraber yürümeye devam edeceğimizi , Bu sürede de Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bir ve beraber yürümeye söz veriyor muyuz? Allah’ın izniyle 31 Mart 2019 tarihinde Trabzonumuzdaki büyükşehir belediye başkanlığını ve 18 ilçede Cumhur ittifakıyla birlikte ön görülenler dahil olmak üzere önemli bir birlikteliği ortaya koyup 18 ilçe belediye başkanlığını kazanmaya hep beraber söz veriyor muyuz? Allah hepinizden razı olsun" dedi.

"Bunun bir bayrak yarışı olduğunu, bir nöbet devri olduğunu, benden daha iyi hizmet edeceğine kani olduğum Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Murat Zorluoğlu gibi, diğer belediye başkan adaylarımızın aynı takım ruhuyla hizmet edeceğini burada Cumhurbaşkanımız huzurunda arz ediyorum" diyen Gümrükçüoğlu "Burada bir takım olduğumuzu, hiçbir zaman kırgınlık, küskünlük olmayacağını bizzat genel başkanımızın huzurunda söz veriyorum. Bugün karşılarken kendim seçerek afişini astığım gibi sayın Cumhurbaşkanıma, devlet başkanıma, Trabzon sizinle diye arz ediyorum. Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

Sayın cumhurbaşkanım 21. asrın başından itibaren iktidarınızda her zaman Trabzon'a hizmet verdiniz. Trabzon da size destek oldu. Trabzon'dan alacağınız güç size hem dünyada hem de Türkiye'de size o kadar kolay ve o kadar güçlü işler yaptıracak ki tüm Türkiye sizinle güç bulacak. Bugünün çok önemli bir başlangıç olacağını ifade ediyor, teşekkür ediyorum.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Biz uzaktan sevmek olmaz dedik ve 5 ayın ardından sizlerle hasret gidermeye geldik. Bugün bir kez daha sizinle özlem gidermenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Buradan tüm Trabzonlu hemşerilerime selamlarımı gönderiyorum. Kısa bir süre önce Karadeniz'in azgın dalgaları arasında hayatını kaybeden balıkçı kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Kurulduğu gnüden itibaren Trabzon il teşkilatı içinde yer almış, milletimizin barış ve huzuru için ter döken tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. 17 yıldır Ak Parti için, Türkiye ve istikbalimiz için mücadele eden tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Demokrasimiz için toplantımız hayırlı olsun. Tüm adaylarımızı kutluyorum. Her birine 31 Mart gecesine kadar sürecek mücadelesinde kolaylıklar diliyorum. Her seçimde olduğu gibi Trabzon'un tarihine yakışanı yapacağını inanıyorum. Trabzon'a her gelişimde şu muhteşem manzara emin olun ülkemizin geleceği husunda bizlere umut veriyor. 31 Mart'tan sonra da AK Parti'nin hizmet siyasetinin kesintisine izin vermeyeceğiz. Rabbim inşallah bu güzel manzarayı seçim akşamı da bize yaşatır. AK Parti son 17 yıla damga vurmuş bir partidir. Her ilimizde sadece yatırımlarla değil gönül bağıyla da insanların siyuasete bakış açısını da değiştirdik. Uzun yıllar sonra insanların siyasetçiye olan güvenini sağlamasını sağladık. 3-5 oy daha fazla almak için popülizm bataklığına girmedik. Gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir vaadi sırf laf olsun diye dillendirmedik. AK Parti söz verdi mi sözünde durur. Bu parti sözünün eri bir partidir. Bu parti ahlşine kavline davasına sadık bir partidir. Bizi diğerlerinden ayıran temel özellik ülkenin milletin çıkarlarını kendisinden üstte tutmasıdır. Bu hareket daima önce vatanım diyenlerinolmuştur. Bu parti Türkiye sevdalılarının partisi olmuştur. Bu parti erenlerin mirasçısı bir partidir. Gençler heyecanınızı görüyor duygularınızı hissediyorum. İnşalklah bu gayret bu heyecan 31 Mart akşamının da neticesini veriyor. Bu parti Trabzonlu kurtuluş savaşı kahramanlarının istiklal byrağını bugün de taşıyanların partisidir. Trabzon'a 30 kattrilyon yatırım yaptık. Trabzon neyin eksikliğini hissediyorsa onu yapmanın amacını güttük. Şimdi yeni yatırımlarla Trabzonlu kardeşlerimizin hayat standartını yükseltmeye devam ediyoruz.Bana herşey sizi hatırlatıyor...

100 günlük yatırım programımızda Akçaabat ve Avni Aker millet bahçesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Alıcaksınız çocuklarınızı ailenizi millet bahçesine hep beraber gideceksiniz. Sahilde yaptığımız külliye en büyük killiye olacak. Trabzon şehir hastanemiz ise ihale aşamasında. 1.3 kattirilyon maliyeti olan Kanuni bulvarı ve akyazı sahil yollarının bağlantısını da seney bitiriyoruz. Hiç merak etmeyin. Zigana Dağı'nın bağlantılarını bu yıl tamamlıyoruz. Trabzon Ercincan arasındaki hızlı tren ağını da yaparak Trabzon'u hızlı tren ağına ekliyoruz. Of Çaykara arasında yaptığımız projeyle vadinin seyri değişti. Şimdi 8 tabiat parkında gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Bakanlığımız da bunu takip edecek. İşverenlerle yüksek öğrenim mezunlarını buluşturmak için 10-12 Mart tarihlerinde Trabzon kariyer günleri fuarı düzenliyoruz. Sadece dönüştüremediğimiz tek alan ülkemizdeki muhalefetin zihniyetidir. Türkiye prangalarından tek tek kurtulsada tek parti zihniyetinin düşüncesinden kurtulamamıştır. CHP hala darbe dönemlerine takılıp kalmıştır. Hala vesayetçilerden medet umanlarla karşı karşıyayız. Bunlarda yalan bol. Çarpıtma ve yalanlarla siyaset gemisi yürütmeye çalışanbir CHP görüyoruz. Buzamana kadar partimiz ve şahsım adına attıkları yalanlar boşa çıksa da vazgeçmiyorlar. Söyledikleri iftiralar nedeniyle onlarca kez tazminata mahkum oldular. Attıkları iftiraların altında ezilmekten kurtulamadılar. Bunlar da kendilerini değişmek yerine yalanlara devam ediyoruz. Adı yalancı çobana çıkmış genel başkanlarını düzeltmek yerine aralarında para toplayıp mahkum olduğu tazminatları ödüyorlar. Oysa yalanı terketseler hem parti rahatlayacak hem mahkemerl hem de millet arahatlayacak. Yalan yerine fikir üretseler Türkiye'ye karı olacak. Biz meclisimzde böyle bir parti istemiyoruz. Bizim görevimiz millete hizmet ederken selamette yürümek daima dürüst olmak. Biz samimi olursak CHP'nin de avanelerinin de yalanları hiç bir işe yaramayacaktır. Karşımızdaki illet ittifakına karşı zaferimizi şimdiden görebiliyorum. Son 16 yılın kazanımı için bu seçim çok önemli. AK Parti'nin kazanması demek Türkiye'nin kazanması demektir. Bunun sorumluluğunda gece gündüz gayret göstermenizi istiyorum. Seçmen listeleri askıya çıktı mutlaka kontrol edin.

Akçaabat: Osman Nuri Ekim ,Araklı: Recep Çebi  ,Arsin: Sait Gürsoy ,Beşikdüzü: Harun demirci ,Çaykara: Hanefi Tok ,Dernekpazarı: Mehmet Aşık ,Düzköy: Yılmaz Ankara ,Hayrat: Salih Öztel ,Köprübaşı: Ali Aydı ,Maçka: Koray Koçhan ,Ortahisar: Ahmet Metin Genç

Editör: Haber Merkezi