Çimen ilk olarak kuzey Londra'da bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Uetd Bölge Başkanı Erdal Yetimova ve Uetd yöneticisi Yasın Kılınç ile birlikte Türk vatandaşlarıyla buluştu.

İngiltere'deki yoğun programına devam eden Çimen, İngiltere'nin Luton şehrinde faaliyette olan sosyal ve kültürel faaliyetleri ile haftasonu Türk okulunu ziyaret etti. Çimen, cuma namazını Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi hz. Luton Camisinde kıldı.

Luton'da samimi ortamda gerçekleştirilen halk buluşmasında Luton'da yerleşik olarak yaşayan Gümüşhane'lilerin yoğunlukta olduğu vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Buluşmada davetliler arasında Luton belediye meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı Mammod Hussain, Luton Türk kültür ve eğitim merkezi başkanı Atilla Üstün, dernek yöneticileri, Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi hz. Luton Cami İmam hatibi Hakkı Dinçer, Türk sanat müziği sanatçısı ve koro şefi Suat Sancar, Turkish Press Gazetesi Genel yayın yönetmeni İsmail Karakaş ve bölgede yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı.

Ercan Çimen belediye çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgilendirme yaptı. Vatandaşların sorularını cevaplandıran belediye başkanı Şubat ayında Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl etkinliklerine Luton halkını davet etti.

Gümüşhane Belediye başkanı Ercan Çimen Atilla Üstün'e Gümüşhane'den getirdiği meşhur yöresel Gümüşhane pestilini hediye etti.

Luton Türk kültür ve eğitim merkezi başkanı Atilla Üstün'de Belediye başkanını 24 Haziran'da Luton'da yapılacak olan Türk festivaline davet etti.

Sanatçı Suat Sancar belediye başkanı Ercan Çimen'e ve dernek başkanı Atilla Üstün'e imzalı cd takdim etti.

Editör: Haber Merkezi