Akçaabat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Akçaabat'ta bu yıl 20-23 Temmuz'da 27'ncisi düzenlenecek "Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali"nin hazırlıklarının büyük bölümünün tamamlandığı belirtildi.

Festival kapsamında voleybol ve basketbol turnuvaları, sergiler, yelken gösterileri, yöresel etkinliklerle konserlerin organize edileceği vurgulanan açıklamada, festivalin, bölgenin en önemli uluslararası organizasyonlarından biri olduğuna işaret edildi.

"Festival kültürel değerlerin tanıtılmasında büyük rol oynamakta"

Açıklamada, festivalin bölge turizmine önemli katkılar sağladığının altı çizilerek şunlar kaydedildi:

"Bu festival, bölge turizmine olan katkılarının yanı sıra ülkelerde sürdürülen halk danslarının tanıtılması, ülkemizin ve şehrimizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılmasında büyük rol oynamaktadır. 20 Temmuz Perşembe günü Hıdırnebi Yayla Şenliği ile başlayacak olan festival, yurt içi ve yurt dışından şehrimize gelecek halk oyunları grupları, yöresel gruplar, halkın katılımıyla gerçekleşecek kortej yürüyüşü ve yayla göçü ile başlayıp, sahildeki kemençe ve davul zurna eşliğindeki büyük horon halkasıyla devam edecek. Sahildeki gösterinin ardından festival alanında Zeynep Birinci ve Kolpa grubu konser verecek."

Festival kutlamalarının çeşitli etkinliklerle devam edeceği belirtilen açıklamada, "Cumartesi günü ise Mehmet Yılmaz, Cavidan Soytürk ve Gizem Kara konserleri, 23 Temmuz Pazar akşamı ise Necmi Öksüz, Neco Orkun ve Sinan Yılmaz konserleri yapılacak." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi