Proje kapsamında Trabzon Gönül Elçileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde “Sıfır Atık Projesi” eğitim programı Yavuz Selim İlkokulu’nda gerçekleştirildi.Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, gönül elçileri ve öğrencilerin katıldığı eğitim programında Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Proje slayt gösterisi aracıılığıyla katılımcılara anlatıldı. Program yapılan eğitim sunumları ve öğrencilerin konu hakkındaki sorularıyla sona erdi.

Öğrencilere çevre kültürünü geliştirici broşürler dağıtılırken Şengül Yavuz, gönül elçileri platformu ile proje dâhilinde alınan ekipmanları okula teslim edilirken; Yavuz, atık kültürünün çocuk yaşlarda kazanılması gerektiğini ve bu hareketle projeye çocukların dâhil edilmesinin önemi hakkında öğrencilerle bir süre sohbet etti.

''Sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması hedefleniyor''

Atıkların kontrol altına alınması ve gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen projenin, öncelikli olarak kamu binalarında uygulanması hedefleniyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binalarında uygulanmaya başlanan proje çerçevesinde sıfır atık kültürünün kurumlarda yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Cumhurbaşkanlığı ofislerinde ve yemekhanesinde etkin şekilde uygulanan projenin tüm kamu kurumlarına yayılması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi