Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi. Personele hitap eden Başkan Genç, çıkan taşeron yasasıyla birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 415 personelin Orbel A.Ş. şirketine geçirildiğini söyledi.

"HEDEFİMİZE ULAŞTIK"

Temizlik işleri bünyesinde çalışan bütün personelin özlük haklarının Orbel şirketinde çalışanlarla eşitlendiğini ve işçilere verilen bütün sözlerin tutulduğunu belirten Başkan Genç, "Bu şehrin temizlik işlerini yürüten 415 mesai arkadaşım... Sizlerin ihtiyaçlarını, sıkıntılarını birinci ağızdan duymak için bu toplantıyı tertip ettik. Gösterdiğiniz emek, vermiş olduğunuz alın teri her türlü değerin üzerindedir. Yani parayla ölçülebilen değerin çok çok daha üzerindedir. Bugüne kadar yapmış olduğunuz fedakâr çalışmalardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz zaman sizlerle yaptığım ilk toplantıda şunu söylemiştim. Bizim Ortahisar Belediyesi olarak ücret dengemizde temizlik işlerinde çalışan kardeşlerimizin aleyhine bir fark var demiştim. Yanlış hatırlamıyorsam Orbel ile sizlerin maaşı arasında 300 TL fark vardı. O zaman sizlerin maaşını Orbel'de çalışanların bir adım önüne çıkarmayı vaat etmiştim. Niye bunu vaat etmiştim. Çünkü bizler evlerde istirahat halindeyken buradaki mesai arkadaşlarımız elindeki süpürgeyle eli soğuktan donmasına rağmen çalışıyor. Allah'a çok şükür o hedefimize ulaştık. Resmi bilgi olarak söylüyorum." dedi.  

"KADRO ŞARTLARI YERİNE GELDİ"

Yapılan zamlarla temizlik işlerinde çalışan personelin şu anda Orbel'de çalışan personelden 70 TL civarında daha fazla maaş aldığını belirten Başkan Genç, "Orbel'de ikinci grup olarak adlandırdığımız yoğun kademede çalışan işçilerimiz 2480 TL temizlikte ise yoğun kademede çalışan kardeşlerimizin eline geçen para 2549 TL'dir. Bu, iki çocukluya göre söylediğimiz bir rakamdır. Yani o zaman söylediğim hedefi çok şükür tutturdum. Yani şunu söylemek istiyorum. Yani temizlik işlerinde çalışan personelimiz Orbel'de çalışan aynı statüdeki personelimize göre 70 lira daha fazla alıyor. Ama ilk geldiğimizde 380 TL eksik alıyordu. Bunu başardık. Bunda da Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Yani onun kararı ve kanunuyla beraber temizlik işleri personelimizi de Allah nasip etti ve kadroya geçirdik. Yani Orbel'de çalışanların statüsü, hakkı, hukuku neyse, teknik katı atıkta  çalışanların da aynıdır. Temizlik işlerinde çalışan kardeşimiz de bütün özlük haklarına kavuştular. Bu sözümüzü yerine getirdik.  Ne eksik kaldı? Sendika... Ben ne söylemiştim? Benim belediyemde çalışan bütün personelimiz sendikalı olacak dedim. Şimdi sendika burada. Bütün kardeşlerimizi sendikalı hale getireceğiz. Böylece bütün kadro şartlarıyla eşitlenmiş olacağız." diye konuştu.  

"İLK ALTI VE İKİNCİ ALTI İÇİN YÜZDE 4'LÜK ZAM YAPILACAK"

Orbel'e aktarılan personelle toplu iş sözleşmesi yapılmamasına rağmen 2018 yılı başından itibaren ilk altı ay ve ikinci altı aylık dönemler için %4'lük zam yapılacağını belirten Başkan Genç, "Bütün bunlara rağmen yüksek hakem kurulu kararıyla beraber henüz sendikalı olmamış olsanız dahi ve toplu iş sözleşmesi de yapılmamış olmasına rağmen 01/01/2018 tarihinden itibaren ilk ve ikinci altı aylık dönemler için % 4'lük artışı maaşlarınıza ekliyoruz. Bunu sözleşmeyi yapmadan uygulamaya koyduk. Her personelimizin maaşına bu ara dönemde 102 TL daha fark geliyor. Bütün bunların yanında 415 personelimizin ilave bir geliri olacak. Onun dışında 10 günlük yevmiye tutarında ikramiyemiz olacak. Bu da iyi bir kazanımdır. Bunun yanında iki çocuklu aile için 50 TL'lik ödememiz ve 30 TL de yakacak katkımız olacak. Yılda bir kez eylül ayında ilkokul için 100 TL, ortaokul için 110 TL, lise ve dengi okullar için 120 TL, yüksek okul için 140 TL öğrenim yardımı gerçekleşecek. Buna ilaveten her yıl Ramazan ve Kurban bayramında 75 TL ödeyeceğiz. Doğum ve ölüm yardımını ödeyeceğiz. Orbel'de olan ve teknik katı atıkta çalışan bütün personelimizin hakları eşitlenecek. Cenab-ı Allah kazasız belasız çalışmayı nasip etsin. Ortahisar Belediyesi'nin halkın gözünde şu anda bir artısı, değeri varsa bunda sizlerin çok büyük emeği var. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum."  ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi