Burada belediye personeline hitap eden Başkan Genç, Ortahisar'da ciddi manada yol ve altyapı çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Konuşmasında Trabzonlu bakanların yatırım ve projeler için vermiş olduğu kaynak desteğine değinen Başkan Genç, kabinede dört Trabzonlu bakanın yer almasını fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "2500 ton asfaltın, bakanımız 1500 tonunu Berat Albayrak Bey bize hediye etti. Yani kasamızdan çıkması gereken bütün maliyetten 4 trilyon para kasamızdan çıkmadı. Yine kırsaldaki beton çalışmalarımızda İçişleri Bakanımız Trabzon'a 40 trilyon daha ilave gönderdi. Sanırım 40 trilyon daha gönderecek. Biz 24 km'lik yolu sırf bu kaynakla yaptık. Yani vermiş olduğumuz sözleri tutmakta bakanlarımızın da desteğini aldık. Diğer yandan Ulaştırma ve Sanayi bakanlarımızın da çalışmaları olacak. Sanayi Bakanımız Mustafa Varank'ın öncülüğüyle inşallah Yatırım Adası'nı hayata geçireceğiz. Yani şehrimizden dört tane bakan olması Ankara'daki gücümüzü de artırıyor. Bu önemli bir fırsattır bunu güce dönüştüreceğiz. Eğer bunu güce dönüştürmezsek bu büyük bir eksiklik olur. Ulaştırma Bakanımız Cahit Turan ile Kanuni Bulvarı gibi raylı sistem projesini de inşallah bu dönemde çözeceğiz." sözlerine yer verdi.   

"ORTAHİSAR'DA ÇOK BÜYÜK EMEĞİNİZ VAR"

Ortahisar'ın bugünkü hale gelmesinde belediye personelinin çok büyük emeğinin olduğunu belirten Başkan Genç, "Görev süremiz bittiğinde Ortahisar Belediyemizin sorumluluk alanında olan yollarımızın yüzde 95'ini standartlara uygun hale getiriyoruz. Yani yüzde yüze yaklaşıyoruz. Bu sizin emeğinizle oldu. Allah hepinizden razı olsun. Çünkü biz belediye başkanı olarak sorumluyuz, yetkiliyiz ama bunu bir kadroyla beraber ifa ediyoruz. Çok şükür kuruluşundan itibaren sizlerle beraber Ortahisar'ımızın  yol ve altyapı çalışmalarında ciddi bir netice ortaya çıkardık. Bu sizlerle beraber oldu.  Özellikle yaz aylarında asfalt ekibimizde çalışan, kışın karla mücadelede eden yani ekstra bir çalışma ortaya koyan Fen İşleri ve Destek Hizmetleriydi. Bu çalışmalarınızı yakinen takip  ediyorum. Bizi mahcup etmediğiniz hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.  

"EKSİK YAPTIKLARIMIZ OLMUŞTUR"

Vatandaşlara verdiği bütün sözleri yerine getirerek görev süresini tamamlayacağını belirten Başkan Genç, "Geldiğimiz nokta itibarıyla başlangıçta ifade ettiğimiz sözü yerine getirerek görev süremizi tamamlayacağız. Allah'ın izniyle verdiğimiz hiçbir sözün altında kalmadık. Cenab-ı Allah'ın yardımıyla beraber bütün sözlerimizi yerine getirdik. Bir söz vermişsek, hal ve şart ne olursa olsun onu yerine getirmeye çalıştık. Eksik yaptığımız mutlaka olmuştur. Ama samimi bir gayretle bu hizmetleri yerine getirdik. Sizlerle hasbihal etmek, sohbet etmek, çayınızı içmek için bayram öncesinde bir araya geldik." diye konuştu.  

"DÖVİZLE BİZİ BOĞMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Konuşmasının son bölümünde dövizde yaşanan dalgalanmalara değinen Başkan Genç, bu tür müdahalelerin milletin dik duruşuyla neticesiz kalacağını kaydederek, "Görev süremiz bitimine kadar bütün sözlerimizi yerine getireceğiz. Bu sezon göstermiş olduğunuz performansı, sezon sonuna kadar ortaya koymanızı sizden rica ediyorum. Şu anda dövizle beraber bizi boğmaya çalışıyorlar ama durmayacağız ve karşılarında duracağız. Çok şükür bu konuda kendini milletine hizmet etmeye adamış bir dünya lideri cumhurbaşkanımız var. Allah (c.c) başımızdan eksik etmesin.  Biz millet olarak her zamanki dik duruşumuzu ortaya koyacağız. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Bu manada da stratejimizi iyi belirleyeceğiz. Samsun'da kuru beton tekniğiyle ilgili aldığınız eğitim buna örnektir. Tamamen milli. Döviz ödemiyorsunuz. Kuru beton sistemini sizlerin sayesinde hayata geçirdik. Asfalta göre yarı maliyette, daha uzun ömürlü ve onun kadar kaliteli bir çalışma oldu. Ben bu gayreti ortaya koyan sizlere, şeflerinize, amirlerinize ve müdürlerimize çok çok teşekkür ediyorum. Ufak tefek kazalar dışında hayırlı, bereketli sezonlar icra ettik.

KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

Bu vesileyle yaklaşan Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah ailelerinizle birlikte hayırlı, bereketli bir bayram nasip etsin. Çalışmalarından dolayı her bir kardeşimize yürekten teşekkür ediyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Sağolun, varolun. Cenab-ı Allah huzurlu, mutlu nice bayramlara erişmeyi hepimize nasip etsin." ifadelerine yer verdi.  

.

Editör: Haber Merkezi