Ortahisar Belediyesi Kireçhane Mahallesi'nde asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. 2018 yılı için 50 bin ton asfaltlama hedefi koyan Ortahisar Belediyesi sezon sonuna kadar bu hedefi gerçekleştirmek için çalışmalarına ağırlık verdi.

SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ

Görev süresi sona erene kadar Ortahisar ilçesinde bulunan 1800 km'lik yol ağını standartlara uygun hale getirecekleri sözünü her fırsatta yineleyen Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Seçim vaadi olarak göreve başlamadan önce vatandaşlarımıza ilçemizdeki yolları standartlara uygun hale getireceğimize dair bir taahhüdümüz vardı. Bu gerçekten de yeni kurulan bir belediye olarak çok önemli bir sözdü. Vatandaşlarımız da bu sözlerimize itimat ettiler ve bize bu görevi verdiler. Bu sözümüzü gerçekleştirmek için hem kırsalda hem de şehir merkezinde ciddi bir asfaltlama hamlesi yaptık. Elimizdeki verilere göre de sezon sununa kadar bütün yollarımızda yüzde 95 oranında bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Ve söz verdiğimiz gibi yol sorunlarını bitireceğiz. " dedi.

2018'DE 100 BİN TON BETONLAMA

2018 yılı için 50 bin ton asfaltlama hedefi koyduklarını kaydeden Başkan Genç, "Yapmış olduğumuz yol çalışmalarıyla her yıl ilçemizdeki yol sorunları daha da azalıyor ve yollarımız daha sorunsuz hale geliyor. Kırsal ve merkez mahallelerimizde mahallelerimizi ziyaret ettiğimiz zaman hem kırsalda hem de merkez mahallelerimizde yol sorunlarının ciddi şekilde azaldığını görüyoruz. Ve ziyaretlerimizde vatandaşalarımızla da konuştuğumuz zaman yapılan yol çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getiyorlar. 2018 yılı için de 50 bin ton asfaltlama hedefi koymuştuk. Şu anda bunun önemli bir kısmını gerçekleştirdik. Diğer yandan ilçemize ilk defa getirdiğimiz kuru beton tekniğiyle de yüksek kodlarda bulunan mahallelerimizde yollarımızı standartlara uygun hale getiriyoruz. 2018 yılı içinde kuru ve yaş beton tekniğiyle yollarımızda 100 bin ton betonlama yapacağız. Bu çok ciddi bir rakamdır. Bunun da şu an itibarıyla %60'dan fazlasını gerçekleştirmiş durumdayız.

"ÇALIŞMALARDAN DOLAYI BOZULAN YOLLAR ONARILIYOR"

Telekom, doğalgaz, TİSKİ, TEDAŞ gibi kurumların  yapmış olduğu çalışmalardan dolayı bozulan yolların onarıldığını belirten Başkan Genç, "Öncelik verdiğimiz konulardan biri de şehir merkezindeki yollarımız. Merkez mahallelerimizde Telekom, doğalgaz, TİSKİ, TEDAŞ gibi kurumların çalışmalarından dolayı bozulan yollar oluyor ve bunları ivedilikle onarıyoruz. Ve bu gibi çalışmaların olduğu yerlerde bunlar tamamlanıncaya kadar çalışmalarımızı erteliyoruz. Daha sonra da buralara el atıp yollarımızı standartlara uygun hale getiriyoruz. Müdürlerimiz, işçilerimiz hedeflerimizi tutturmak için özverili bir şekilde büyük fedakârlıklar yaparak çalışmalarını sürdürüyor.  Bir kez daha onlara harcadıkları yoğun mesaiden dolayı teşekkür ediyorum ve çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi