Tebriz, Shiraz ve Ahvaz bölgelerinin önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet Trabzon’la İran arasında turizmin canlanması için bir dizi görüşmeler yaptılar.

Turistik inceleme gezisi kapsamında ilimize gelen heyet, Trabzon Valiliğini ziyaret edip, Vali Yücel Yavuz ile görüştüler.

Valilik Toplantı Salonu’nda İranlı heyeti kabul eden Valimiz Yücel Yavuz, Trabzon'un gerek doğası ve gerekse medeniyet mirasımızın bize bıraktığı büyük bir zenginliğe sahip bir il olduğunu söyleyerek, heyetten güzel şehrimizi gezerek yakından tanımalarını istedi.

Vali Yavuz yaptığı değerlendirmede “ Bu organizasyonu önemsiyoruz. Özellikle Körfez Ülkeleri arasındaki ilişki dikkate alındığında komşu İran’la yapılan turizm çalışmasının önemli bir çalışma olduğunu söyleyebilirim.  Bu görüşmeler sonrası iki ülke arasındaki turizm hareketleri daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Bundan da en fazla Trabzon istifade edecektir. Önümüzdeki süreçte THY nın Trabzon’dan İran’a charter seferleri koyma yönünde çalışmalar yapması sevindirici. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Trabzon’da olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren İranlı seyahat acenteleri yetkilileri de bu seyahatin çok güzel sonuçlara ulaşacağını ifade ederek heyetlerini kabullerinden dolayı Vali Yavuz'a teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi