Cumhurbaşkanı aday imza kampanyası ile ilgili yapılan basın açıklamasında:Ülke tarihimizin en önemli seçimine hazırlanıyoruz.

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanlığına aday olan Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi Türk Milleti’ne verdiği sözü tutarak yüz bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacaklardır.

Bilindiği gibi partimiz, Mecliste grup kurma hakkını kazanınca Sayın Genel Başkanımızın adaylığı konusunda herhangi bir yasal sorun kalmamıştır. Fakat Sayın Genel Başkanımız ‘’En az yüz bin imza toplayarak aday olacağım’’ şeklindeki kararlılığını sürdürmüş ve bu şekilde aday olmayı tercih etmiştir.

Genel Başkanımızın imza kampanyasına Trabzon’a yakışır bir destek vermek istiyoruz. Bu nedenle seçme hakkı olan tüm vatandaşlarımızı İlçe Seçim Kurullarına giderek imza vermeye davet ediyoruz. Bu mücadeleye bütün vatandaşlarımızın katkı sağlamasını bekliyoruz.

24 Haziran gecesi Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, önce Allah’ın izni sonra milletimizin desteğiyle Türkiye’nin halk tarafından seçilmiş ilk tarafsız Cumhurbaşkanı olacaktır. Biz bu inançla yola çıktık ve bu inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu anlatmaya gerek yoktur. Hepimiz yaşıyoruz, görüyoruz, hissediyoruz… 15 yıllık AK Parti iktidarında gelinen son nokta; OHAL şartlarında KHK’lar ile yönetilen, ekonomisi perişan, adaletin ve hukukun olmadığı, demokratik hak ve özgürlüklerin yerlerde süründüğü Türkiye’dir. Doların 4 lira, Euro’nun 5 lira, benzinin 6 liranın üzerinde olduğu bir ekonomi... Bir kilo kıymanın elli Türk Lirası olduğu bir memleket.

Türkiye’nin rahatlaması lazım değerli arkadaşlar. Millet olarak çok gerildik ve çok yorulduk. Memleketimizde huzura, güvene, sevgiye, adalete ihtiyaç var. İnsan sevgisinin ve adaletin ortak paydamız olduğu bir düzene ihtiyacımız var. Demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü yeniden tesis etmeliyiz.

Türkiye normalleşmelidir. Ekonomisi çökmekte olan ülkemizi yeniden tekrar ayağa kaldırmalıyız. Ülkemizin tekrar hukuk devleti kimliğine kavuşması gerekmektedir. Biz terörle iltisaklı olanların dışında toplumun her kesimini aynı masaya oturtup sevgi ile muhabbet edebilecek bir Türkiye’yi oluşturmalıyız. Türk Milleti’ni bayram sofrası etrafında birleştirmeli ve huzuru sağlamalıyız.

Korkmadan, birbirimizin hayat tarzına müdahale etmeden yaşanılır bir Türkiye için İYİ Parti diyoruz. Biz Türk halkının bir millet olduğuna ve kardeş olduğuna inanıyoruz. Aramıza sokulan ayrılık tohumlarını kökünden söküp atacağız. Kendi hayat tarzlarını başkalarının yaşam biçimlerine dayatmaya çalışan bir ülke olmayacağız. Milletimizin birlik ve beraberliğini yeniden tesis edeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz.

Bizler siyasi partileri düşman unsurları değil, demokrasinin bir zenginliği olarak görmekteyiz. Son zamanlarda Türkiye’nin toplumsal barışını ortadan kaldıran bir zeminin oluştuğunu görmekteyiz. AK Parti 15 yıllık iktidarı süresince bunu yapmıştır ve yapmaktadır. İYİ Parti olarak biz şunu diyoruz Sayın

Meral Akşener herkesin Cumhurbaşkanı olacaktır ve AK Partililerin de Cumhurbaşkanı olacaktır. Yeter artık bu kadar ayrıştığımız.

Daha fazla bu ülkenin insanlarının ayrışmasına müsaade etmemeliyiz. Biz parlamenter sistemin gerekliliği doğrultusunda İYİ Parti Genel Başkanının Cumhurbaşkanı seçildiğinde partimizin Genel Başkanı olarak görevine devam etmesini istemiyoruz. Biz tarafsız bir Cumhurbaşkanı istiyoruz.

Değerli arkadaşlar biz İYİ Parti olarak milli merkezi temsil ediyoruz ve tüm vatanseverlerin partisi olmayı hedefliyoruz.

Kim kiminle bir araya gelirse gelsin biz milletimizle bir arada olacağız. Ancak biz bir sınır çizdik. Bir tarafta PKK diğer tarafta ise FETÖ. Bunların dışında partimizin kapıları herkese açıktır.

Milletimiz İYİ Parti ile bir yola girdi. Yeniden hayal kurmaya, gelecek adına güzel şeyler düşünmeye başladı. Milletçe heyecanlıyız, meraklıyız, ümitliyiz. Milletçe bu karanlığı aydınlığa dönüştüreceğimize olan inancımız tamdır.

Biz milletimize güveniyoruz. Partimizi ve liderimizi engellemeye, milletimizi korkutmaya çalışıyorlar. Ancak hiçbir şeye engel olamayacaksınız, kimseyi korkutamayacaksınız. Artık vakit tamamdır ve gitme zamanınız gelmiştir. Her şey onu emretmektedir. Mazlum milletimiz Meral Akşener’i tarafsız Cumhurbaşkanı, İYİ Parti’yi de iktidar olarak görmek istiyor. Memleket kendi cesur çocuklarına ihtiyaç duyuyor ve zaman bizim için çalışıyor.

Her geçen güne kurtuluşa bir adım daha yaklaştık düşüncesiyle bakıyoruz.

Bugün ülkenin içinde bulunduğu şartlar bütün vatanseverlerin aynı adreste birleşmesini gerektiriyor. Dört partinin bir araya gelmesiyle kurulan ittifak Türkiye’nin umudu olacaktır. İnşallah bu birliktelik memleketimizin hayrına olan sonuçlar verecektir. Sözlerime son verirken bugünden itibaren tekrar herkesi İlçe Seçim Kurullarına gitmeye, Sayın Meral Akşener’e destek olmaya davet ediyorum. Bilinmelidir ki medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer. Teşekkürler.'' ifadelerine yer verldi.

Editör: Haber Merkezi