Eğitim, Ziraat Mühendisi Sibel Güven, tarafından düzenlendi ve Bir ay önce ekimi yapılan mantar kütükleri poşetlerden çıkarılarak misel sarımı kontrol edildi.  Yapılan kontrolde ekimi bir ay önce yapılan mantar kütüklerinde misel sarımının başarılı olduğu gözlenirken eğitmen kütüklerin artık mantar üretimine başlayacağını bunun içinde mantarın iklim istekleri nem, sıcaklık ve ışığa dikkat edilmelidir.

Akçaabat Darıca Mahallesinde istiridye mantar yetiştiriciliğine başlayan Fatma Köşeli'ye ait mantar işletmesinde mantar ekimi yapıldı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu; İlçemizin ve bölgemizin iklim yapısı birçok ürünü bir arada yetiştirmemize sağladığı avantajı iyi değerlendirmek gerekiyor.  Akçaabat  Ziraat Odası olarak teknik ekibimiz ile sürekli arazideyiz. Çiftçilerimizin alternatif ürünler yetiştirerek aile ekonomisini güçlendirmek istiyoruz. Şu anda ilçemizde yaklaşık 25 üreticimiz  3000 kütüğeaptı bu örnekler arttıkça ilçemizde istiridye mantar üretiminin artacağını düşünüyoruz. ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi