Açılış törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri, Ayşe Sula Köseoğlu ile Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile çok sayıda muhtar ve vatandaş katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yoğun yapılaşmadan dolayı şehir merkezinde azalan yeşil alan miktarını göreve başladıkları tarihten itibaren artırmak için yola koyulduklarını artırmak için yola koyulduklarını söyledi. 

Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: Karayollarınıdan devraldığımız 12 bin 300 metrekarelik alanda hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın daha yaşanabilir bir şehirde yaşam sürmelerini sağlamak adına yeşili artırabilmek adına, dinlence alanları oluşturabilmek, çocuklarımızı toprakla ve yeşille buluşturabilmek adına biraz da içeriğini ekolojik özelliklerle donattığımız Ekopark'ımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Vazifemize başlarken bir hususa çok önem verdik. Maalesef yoğun yapılaşmadan dolay merkezi alanlarımızda yeşilimiz azaldı. O nedenle bütün hemşerilerimizin daha mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi adına, yeşil alanları artırmak için yola koyulduk. Bir taraftan bilimsel manada hizmet edecek olan biyolojik gölet, arı oteli, yağmur bahçesi, ahşap yürüyüş yolunu planladık. Hem çocuklarımız burayı gezerek, yaşayarak öğrensin, hem dinlensin istedik. Hamdolsun projemizi tamamladık. Şehrimize vatandaşlarımıza, hayırlı olsun. Projemiz, 2016 yılı Antalya EXPO fuarında ekolojik özellikleri de dikkate alındığı için 521 proje arasından 15. seçildi. Ve bu projemizi nihayet  hataya geçirebildik. =Projemizin hazırlanmasında büyük emeği olan Valimize ve Doka Genel Sekreterimize şükranlarımı arz ediyorum. Projemizin koordinatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Emrah Yılçınalp'e, meclis üyemiz Ufuk Hoş'a yapımcı firmamıza çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. 

Projeye desteklerinden ötürü Trabzon Valisi Yücel Yavuz'a teşekkürlerini ileten Başkan Genç, "Ankara'ya her gidişimde benden desteğini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çok değerli milletvekillerimize ve bu şehrin evladı olan aramızda olmasını çok arzu ettiğimiz çok kıymetli İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya bütün projelerimize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu iş, ekip işidir. Bütün meclis üyelerimize, bütün siyasi partilerimize, belediyemizin Park Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Proje Etüd Müdürlüğü'müze çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İl Başkanımız Haydar Revi Bey'e ve Ortahisar İlçe Başkanımız Temel Altunbaş'a teşekkürlerimi iletiyorum. Çok güzel bir hizmet oldu. Ortahisar'ımıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum." ifadelerine yer verdi.

Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise konuşmasında Trabzon'da yeşille ilgili beklentilerin tam olarak karşılanmadığını belirterek, "Bu park sadece bir park değil... Ekopark anlamında çocukların eğitiminden, hayvanların da yaşam alanına kadar aynı zamanda da öğretici bir özelliği olan bir park. Bu vesileyle Ekopark'ta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şehrimizde yeşil alan ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu park da bu ihtiyaca cevap verecek çok önemli bir projedir." dedi. 

Konuşmasında Ekopark'ın çevreci özelliğine dikakat çeken Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, "Böylesine başarılı bir projeye imza atan tüm teknik ekibe, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Proje kentin yaşanabilir değerine katkı sağlayacak bir projedir. Parkımızın Trabzon'un turistik geleceğine katkı vereceğine inanıyorum. Hem de gelecek nesillerimizde çevre bilinci oluşturma adına önemli bir katkı sağlayacaktır." sözlerine yer verdi. 

Konuşmasında Trabzon'un hizmetin en güzeline layık olduğuna dikkat çeken Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Trabzon insanı her şeyin en güzeline layık. Trabzon'umuz her şeyin en güzeline layık. Bu felsefeyle yola çıkan yerel idarecilerimiz de böyle hizmetleri ilçemize kazandırıyor. Bu güzel hizmetleri şehrimize kazandıran Ortahisar Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hep bu güzel hizmetler için koşuyoruz. Değerli başkanımıza ve ekibine, kaymakamımıza, yerel idarecilerimize ve hususen Trabzon halkına çok teşekkür ediyorum. " ifadelerine yer verdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, parkın turizme önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Törenin sonunda Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Yücel Yavuz'a, Doka Genel Sekreteri Onur Adıyaman'a plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi