Trabzon’da geçtiğimiz yıllarda sahte diplomayla öğretmenlik görevi yapan Rukiye G.S sahte diplomayla öğretmenlik görevini yaptığı iddiasıyla hakkında hu kiki işlemler başlayan G.S’nin hakkında ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘  nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı mahkemede öğretmen hakkında beraat kararı çıktı.

Mahkemenin beraat kararı Trabzon’da hukukçuları şaşırttı.

Milli Eğitim Avukatı Elif Sağlam Şok oldu

Mahkemenin verdiği beraat kararına Trabzon Milli Eğitim Müdürü Elif Sağlam, yaptığı açıklamalarda Mahkemenin verdiği karara saygılı olduğunu, ancak beraat kararına şok olduğunu ifade eden Sağlam, ““Mahkemenin kanaatini ne yönde kullandığını biz de anlayamadık. Sanık zaten öğretmenlik diplomasının gerçek olmadığını soruşturma safhasında itiraf etmişti. Yargılamada 2 ayrı suçlamadan beraatı yönünde karar çıktı. Bununla birlikte öğretmenlik görevi boyunca yaptığı hizmete karşılık aldığı maaş ve diğer hakları olan yaklaşık 330 bin liralı verdiği hizmete sayılmış oldu. Bundan sonra öğretmenliğe dönmesi söz konusu değil. Bu karara Yargıtay nezdinde itirazda bulunacağız. Kararında bozulmasını bekliyoruz” dedi.

Sanık Avukatı Açıkladı Öğretmenlik görevine geri Dönemeyecek

Sanığın Avukatı Ali Sürmen de belgeler fotokopi ve içerik olarak ilgili Üniversitenin kayıtları ile uyumsuz olduğunu belirterek, “Milli Eğitim çalışanlarının dikkatsizliğinden göreve başlamış ve 19 yıl boyunca bu görevi sürdürmüş. Dolayısıyla diploması yoktur ve öğretmenliğe geri dönemeyecektir. Üzerine atılı suçlardan mahkeme kanaatini beraat yönünde kullanmıştır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi