Trabzon Akçaabat ilçesinin Derecik beldesinden Fındık Üreticisi Yusuf Salih’ten Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye Fındık kotasını artırın çağrısında bulundu.

Fındık Üreticisi Yusuf Salih Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye yaptığı Fındık kotası çağrısında şöyle devam etti. “Ben Trabzon’un Akçaabat ilçesinin Derecik beldesinde 4.500 Kilo gram fındık üretimi yapan bir vatandaşım.  Bizler Fındık üreticileri olarak odalar ve TEMO konusunda mundarız olduğumuzu bildirmek istiyoruz. TEMO il Başkanlığından öğrendiğimiz bilgi doğrultusunda siz Sayın Bakanım yaptığınız açıklamanızda Fındık Üreticilerinden Fındık Kotasını Fındık üretimini artırmamızı çağrısında bulundunuz. Bizler Fındık üreticileri olarak Fındık Ocaklarının altında çalışarak Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunuyoruz.  Ben 4.500 kilo gram Fındık Üretimi yapmaktayım. Fındığımı satmak için odaya gittiğimde şok oldum. Dönüm başına 50 kilo verildiğini öğrendim. Sayın Bakanım şimdi ben bu fındığı nereye satacağım. Yine fındık Tüccarının fiyatının ayaklar altına alan Tüccarın eline mi düşeceğiz. Fındık kotalarının artırılmasını Tarım ve Orman Bakanımızdan istiyoruz.

Tarım il Komisyonu tüm ilçelerde yaptıkları fındık Rekolte tespitlerinin yanlış yapıldığını düşünüyorum.  Bu tespitlerin  maksatlı mı maksatsız mı  yapıldığını  düşünerek  bu rekolte  tespitlerinin  yanlış olduğunu  benim gibi tüm   Fındık üreticileri  söylüyor.  Tüm Fındık  üreticileri  olarak  Fındık üreticilerinin  sorunlarımızı  siz Sayın Tarım ve Orman Bakanımız  Dr. Bekir Pakdemirli’ye  Mağdur olduğumuzu  bildiriyoruz “ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi