Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan dünyaca merak edilen ve milyonlarca turistin ziyaret etmekten keyif aldığı Uzungöl de kapağı açık olana elektrik trafosu hem ziyaretçiler için hem de Uzungöl halkı için tehlike saçıyor.

Ziyaretçilerin akın ettiği turizm merkezinin ana caddesi üzerinde küçük, büyük milyonlarca insanın yaya olarak kullandıkları yol güzergahının kaldırımın da buluna, elektrik trafosunun kapağının açık olması,Uzungöl halkının 3 yıldır yarası haline geldi. Yetkili elektrik dağıtım şirketine defalarca müracaat ettikleri halde hiçbir önlem alınmadığını iddia eden Uzungöl halkı “Burada birileri öldükten sonra mı önlem alacaklar” diyerek isyan ettiler.

Uzungöl’ün en canlı ve hareketli yerinde bulunan elektrik trafosunun büyük tehlike arz ettiğini ifade eden turizm işletmecisi Erdoğan Keleş, ”Bu tehlikeyi işletme olarak defalarca gerek sözlü, gerekse dilekçe ile ilgili kuruma üç yıldır dile getirmekteyiz. Trafonun eski olması mevcut ihtiyacı karşılamadığı için de birçok işletme maddi ve manevi zarara uğramaktadır. Trafo kapağının açık olması bizleri sürekli endişe ve korku içerisine bırakmaktadır. Gerek ziyaretçilerin, gerekse burada yaşayanların çocukları trafonun bulunduğu yerden gelip geçmektedir. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu kapağı açık olan trafonun bir faciaya neden olmadan bir an önce değiştirilmesini istiyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi