İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ülke genelinde görev yapan Özel Güvenlik Görevlilerine, hizmet sunduğu birimin özelliğine göre görevi başında; bilgi, beceri, tecrübe ve sunulan güvenlik hizmetlerinin kalitesinin arttırılmasına yönelik eğitim programı düzenlendi.

Trabzon Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim programına: Vali Yücel Yavuz, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Suat Çelik, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ile çok sayıda özel güvenlik görevlisi katıldı.

''Özel güvenliğin önemine vurgu''

 Vali Yücel Yavuz, “Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığımızın Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu son derece anlamlı ve yerinde bir uygulamasını ilimizde de başlatmış bulunuyoruz. Genel kolluk kuvvetlerimize yardımcı olan özel güvenliğimizin üstlendiği görevleri çok önemli buluyoruz. Büyük bir sorumluluk taşıyan bu teşkilatın eğitimi de bu yönüyle çok büyük bir önem arz ediyor. Toplumun huzurunu bozacak her türlü olumsuz etkenlerle mücadelede polisimiz, jandarmamız ve diğer güvenlik birimlerimizin üstlendiği sorumluluk kadar özel güvenlikçilerimizin de sorumluluğu vardır. Özel güvenlikçilerimizin duyarlılığı ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna büyük katkı sağlayacaktır. Eğitimin ilimizde düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi