''73 kişi acil servise başvurdu''

Hastanenin acil sevirsine başvuru yapan Fatma Çakır'da  yapılan incelemelerde şarbon virüsü şüphesi ortaya çıktı. Bunun üzerine muhtarlık, mahallede dağıtılan etten kimlerin aldığı ve yediği yönünde araştırma yapıp, liste çıkardı. Önceki gün akşam saatlerinde de 73 mahalle sakini, 'Halsizlik, mide yanması ve yüksek ateş’ gibi şikâyetlerle aynı hastanenin acil servisine başvurdu. Rahatsızlanan kişiler, acildeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Şarbon şüphesi üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatılırken, kesilen hayvana ait et ve yörede bulunan bazı hayvanlara ait kan numuneleri de incelenmek üzere Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi.

''Köye hayvan girişi ve çıkışı yasaklandı''

 Mahalle, şarbon şüphesi üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalar kapsamında karantinaya alınarak, çevrede kapsamlı ilaçlama ve aşılama çalışmaları başlatıldı.Bölgede bir dizi tedbirler alan ekipler, ilk etapta yürüttükleri dezenfeksiyon işlemleri sonrası mevcut henüz tüketilmeyen etleri ve hayatını kaybeden Fatma Çakır’a ait elbiseleri de imha edilirken; karantinaya alınan mahallede 600 civarında küçük ve büyük baş hayvanda  koruyucu aşıyla aşılandı.Öte yandan mahallede yer alan bazı camilerin minaresinde yer alan hoparlörlerden de ‘Köye hayvan girişi ve çıkışı yasaklandı’ şeklinde uyarı anonsları yapıldı.
Konuyla ilgili  açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri de mahallede tüm tedbirlerin alınmış olup, gerekli çalışmaların da sürdüğünü bildirdi.

Editör: Haber Merkezi