Trabzon’un işlek caddelerinden biri olan Kahramanmaraş caddesi, bankalar caddesi olarak da bilinen yol güzergahında bulunan rögar kapağı ve mazgallardan çıkan yüzlerce Kakalak böceği caddeyi istila ettiler.

Cadde üzerinde bulunan iş yerlerinin kazan dairelerini saran böcek istilası karşında kalan iş yerlerinin şikayeti üzerine Belediye ekipleri bu sorunu gidermek için ilaçlama yaptı.İlaçlama sonrasında rögarlardan ve mazgallardan çıkan yüzlerce kakalak böcekleri çevre iş yerlerini ve vatandaşları hayrete düşürdü.

Cadde üzerinde daha önce hiç karşılaşmadıkları kadar yüzlerce kakalakla karşılaşan vatandaşlar korkup kaçarken tedirgin olan iş yeri sakinleri olayı hayretle izledi. Belediyenin ilaçlama yapmasına rağmen tedirginlikleri yatışmayan iş yeri çalışanları da kendi yöntemleriyle kurtulmaya çalıştılar. İlaçlama sonrasında Belediye çalışanları caddesin temizlenerek dezenfekte edilmesi için çalışmalar yaptılar.

İNSAN SAĞLIĞI İÇİN TEHLİKELİLER

Hamam böceğinin bir türü olan Kakalak (Blattodea), 0.5-1 cm boyunda, kahverengi renkte, en hızlı üreyen hamam böceği türü olarak biliniyor. Bir dişi yılda 30 bini bulan sayıya ulaşabiliyor ve bir yıl yaşıyor. Kakalak, kuru ve sıcak yerleri sevdiği için halk arasında kalorifer böceği olarak da biliniyor.

İnsan sağlığına son derece zararlı olan kakalaklar, dizanteri, gıda zehirlenmeleri, verem, gastroenteritis, antrax, pnomoni, hepatit, mantar hastalıkları, astım, alerjik reaksiyon gibi çeşitli hastalık mikroplarını taşıyor ve bulaştırıyor.

Editör: Haber Merkezi