İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Bu ziyaretler kapsamında Ortahisar İlçesi’nde esnaf ziyareti yapan Örs burada Trabzon’un sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Turizmin Trabzon ekonomisi için büyük önem arz ettiğini ifade eden Örs, bu konuda eksikliklerin bir önce giderilmesini istedi. Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde turizmcilerle yapılan toplantıda Trabzon’a yapılan uçak seferlerinde bilet fiyatlarının olması gerekenden yüksek tutulduğu hususundaki şikayetlerin dile getirildiği hatırlatan Örs, “Turizmcilerin sesine kulak verilmeli” dedi.

FİYATLAR YÜKSEK

Sadece THY ve bağlı kuruluşların değil diğer uçak şirketlerinin de Trabzon uçuşlarında bilet fiyatlarını yüksek tuttuğunu ifade eden Örs, “Uçak bilet fiyatlarının yüksek tutulması turizm amaçlı Trabzon’u tercih edenlerin önünde bir engele olarak durmaktadır. Trabzon’daki turizmciler haklı olarak konuyu gündeme getirmekte ve bu konuda muhataplarından çözüm noktasında katkı sağlamalarını istemektedirler. Burada yapılması gereken şey özellikler yaz sezonunda Trabzon’a yapılan uçak seferlerinin sayısının arttırılmasıdır. Bilindiği gibi Trabzon’a yapılan seferlerde yolcu talebi yüksek olmasına rağmen uçak sayısının azlığı yıllardan beri gündeme getirilen bir konudur” diye konuştu.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Örs açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bir diğer husus ta Trabzon’a yapılan uçak seferlerinde yüksek kapasiteli yolcu taşımaya müsait büyük uçakların THY tarafından seferlere konulmasıdır. Bugün dört kişilik bir ailenin İstanbul’dan Trabzon’a geliş gidişleri ortalama 2500-300 TL civarında sadece bilet fiyatı masrafına sebep olmaktadır. Bu da iç turizmde Trabzon’a olan talebi azaltmakta ve bölge turizmi bundan olumsuz yönde etkilenmektedir.” Örs, milletvekili seçilmesi halinde Trabzon turizminin gelişmesi noktasında turizmcilerle işbirliği içerisinde olacağını ve turizmcilerin sorunlarının çözümü noktasında sıkı bir takipçi olarak üzerine düşeni yapacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi