Kültür Bilimleri Akademisi (KÜBAK) ve KTÜ Türk Dili ve Edebiyatı Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Üçüncü; Vakfıkebir ilçesinin tarihiyle, kültürüyle bölgenin Büyükliman havzasının  en önemli yerleşim merkezlerinden biri olduğunu  ancak ilçenin tarih ve kültür geçmişini ortaya koyacak geniş kapsamlı bir çalışma yapılmadığını belirtti. Bölgede yapacakları geniş kapsamlı saha araştırmalarıyla Vakfıkebir'in tanıtımına katkı sağlayacak 'Vakfıkebir Kültür Envanteri' adlı bir bilim çalışması ortaya koyacaklarını söyleyen Üçüncü "Saha araştırmasında elde edilecek etnografik veriler ile gelenek kültür ürünleri ve hal kbilgisi verilerinin kişi arşivlerinden alınarak belgelerle Vakfıkebir İlçesinde bölgede örnek olacak bir etnografik müze kurulabilir." dedi.

Toplantıda ayrıca ekoturizm ve kültür turizmi bağlamında bölgenin organik, ekolojik ürünlerinin organik sertifikaya kavuşturulmasının önemi bu konuda izlenmesi gereken yol haritası değerlendirildi. Ayrıca halk bilimi sahasında çalışmalar yapan İskender Keleş sahadaki deneyimlerini  ve bölge kültür mirasının zenginliği hakkında bilgi sundu. Vakfıkebir ilçesinin tarihi ve kültürel önemine dikkat çekerek ilçede Kültür Bilimleri Akademisi ve Vakfıkebir Belediyesi öncülüğünde  Vakfıkebir Tarih- Kültürü adlı bir  sempozyum düzenlemesi konusunda ilke kararına varıldı.

''Vakfıkebir belediyesi'nden tam destek''

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta , Prof. Dr. Kemal Üçüncü'nün ileri sürdüğü projelere belediye olarak tam destek vereceklerini söyledi. Başkan Balta ilçenin tarihini ve kültürünü ortaya koyacak çalışmalar için elinden ne gelirse yapacağını belirterek teşekkür etti. Ziyarete Vakfıkebir Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Furuncu  eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi