Derginin 152.nci  sayısı, baharın enerjisiyle güzel hikaye ve röportajlarla dolu. Tarihe selam durduğumuz yazıların arasında Trabzon sevdalısı İtalyan kökenli spor insanı Krino Kafato’nun, kulübümüzün ilk yabancı oyuncusu Constantin Koszka’nın ve 1968-1972 yılları Bordo-Mavi formayı terletmiş Ahmet Tanrıkulu’nun yaşam öyküleri ilk sırada geliyor. Mehmet Yüce’nin Trabzon’da futbolun yirmili yıllarına bir bakış sunduğu araştırması da ıskalanmayacak tarih yazıları arasında.

Geçtiğimiz ay, İbrahim Ertürk’ün kişisel hikayesi bağlamında kaleme alınan ve İsviçre’nin önde gelen gazetelerinden Tages Anzeiger’de çıkan yazının tercümesi, yabancı basının ‘adalet arayışımıza’ nasıl baktığına ilişkin önemli ipuçları veriyor. Almanya’daki gurbetçilerin spor sahasındaki varlıklarını kanıtlayan, önemli bir aidiyet kaynağı olan Türkiyemspor’un 40. kuruluş yılına istinaden kulübün yönetim kurulu üyelerinden Trabzonlu Bilal Akyol ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Dergide, 'Sizden Gelenler' başlığıyla hazırlanan  yeni sayfada, taraftarlardan Furkan Uzun hiç oynamadığımız Athletic Bilbao karşılaşmasını anlattı.Trabzonlu şair Hüseyin Alemdar, bu sayıda bizlere  ‘Mavi Doğdum Bordo Ölmek İstemiyorum’ haykırışıyla seslendi.Metin Türker Onur, ‘Koreografilerin Renkli Dünyası’nda bizleri gezindirmeye devam ederken Gamze Bal, ‘İmza: Bir Dost’ başlıklı yazısıyla Trabzonsporluluk kimliği üzerinde bizi düşünmeye davet etti.

Güney Kore’de kurulan Trabzonspor Futbol Okulu’nun hikayesi, 1461 Trabzon’un kaliteli oyuncusu Alihan Aydın ile yapılan röportajların yanı sıra Filip Novak ile gerçekleştirilen anket de Mayıs sayısı sayfaları arasında yer aldı.

Derginin Mayıs sayısı, dikkat çekici daha pek çok yazı ve hikayeyle Bordo-Mavi okurların huzuruna sunuldu.

Editör: Haber Merkezi