Tunceli Valiliğinden yapılan Açıklamada Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasının ardından Tunceli’de 30 gün süreyle eylem yasağı geldi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in  talimatıyla Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının içişleri  Bakanlığı tarafından  görevden alınarak  yerine kayyum atanmasının ardından  Tunceli’nin  güvenliği açısından Valiliğin ve Kaymakamlığın uygun görmediği eylemlerin dışında eylem yapılması 30 gün süreyle  yasaklandı.

Valilikten yapılan  30 gün süreyle yapılan  eylem yasağında  şöyle devam  edildi.  “Milli güveniğin sağlanması. kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, genel trafik, vaya ve yolcu güvenliğinıin sağlanması, şiddet olaylarının meydana gelmemesi, yaygınlaşmasının önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçilebilmesi amacıyla yapılacak olan her türlü eylem ve etkinliklerin terör örgütlerinin propagandasına dönüşebileceği de göz önünde bulundurularak, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri ve yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İI İdaresı Kanunu’nun 11/A ve 11/C hükümleri doğrultusunda Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere ilimiz mülki sınırları içerisinde (polis ve jandarma sorumluluk alanının tamamı) açık alanda gerçekleşecek her türlü eylem ve etkinlikler Valilik Makamının 04/09/2019 tarihli oluru ile 04/09/2019 tarihinden 03/10/2019 tarihine kadar (bu tarih dahil) 30 (otuz) gün süre ile yasaklanmıştır.”

Editör: Haber Merkezi