Gitti... Büyük bir sessizlik içindeyim.Feryadım var ama duyulmuyor. Kayboldum sanki yarınım var mı? Bilmiyorum. Can'ım gitti. Ölü bir bedende ruhum. Eşim, parçam, gözlerimin nuru; sen içimdeki hayattın. Şimdi neşem, huzurum gitti. Beni burada bıraktın. Beni yetim, beni öksüz bıraktın. Yurdum, yuvam, mutluluğum ... Nereye gidiyorsun? Diyemeden, gitti. Yaşamak sensiz artık! Başedemiyorum bu gerçekle.Uyandırın. N'olur! Şaka olsun. Rüya olsun. N'olur! İçimdesin, ruhumdasın, aklımdasın ama yok! Düşümdesin artık öyle mi? Nerdesin Ayşe'm? Yokluğun acı, yokluğun soğuk, üşüyorum sanki; hiç ısınmıyor içim. Düşüncem, hatıram, gelecekteki ümidimdin. Ne olacak şimdi? Ümidim var mı?... Yok! İçimde ümidim kalmadı. Sen götürdün giderken. Beni bu dünyaya hapsedip gittin. Var mı böyle ayrılık? Eşim, suretin, aynam, tesellim gittin artık! Seni sevmek, sensiz mi olacak? Kahroluyorum şimdi. Nazımı çekenderdimi dinleyenim gitti.

Beni dinleyin şimdi. Sesizliğimi dinleyin. İçimde duyulmayan feryadımı dinleyin. Çığlık çığlık yankılanan dinginliğimi dinleyin. Siz:"yaşıyor yine" deyin. Dinleyin beni. Yakınlarınıza geliyor mu sesim? Kaybedişim. Etrafı kaplayan karanlığım. Çaresizliğim.. Sonumdun sen. Naparım şimdi sensiz. Ecel şerbeti içildi artık. Sunuldu ona ölüm. Taksiratını affeylesin Allah. Duamsın sen Ayşe'm. Dualarımdasın. Yarenim, yarim. Ahir dünyamın ümidi... Sana kavuşmak ölüm mü? Bizi ayıran ölüm mü? O hâlde kavuşturan da ölüm! Allah isyana düşürmesin! Benim arzum sana kavuşmak! Ruhlarımız ayrı, bedenlerimiz bu dünyada. Seni duamla, seni sabrımla bekleyeceğim. Esenliğim sana kavuştuğumda zuhur edecek.Seni istikbalim gördüm. İstikbalim seni benden ayırdı. Seni hasretle uğurluyorum, Ayşe'm. Talihim, bahtım, neşem...Kalbini özlüyorum.En çok kalbini; sevgimin yeşerdiği kalbini.

Yaşadığımızanbirömürlüknimetimolduşimdi.Düşününcesenibirazolsundiniyorruhumunıstırabı.Beni senin hasretinde bulacaklar. Beni senin hasretinle bulacaklar, kaybolduğum zamanın içinde. Ayşe'mi dualara teslim ediyorum. Dualar onun huzuru artık. Mekânın cennet, makamın pürnur olsun. Allah merhametiyle muhafaza buyursun. Dostlardan dua beklerim. Ölüm hak, Dünya fani!

Editör: Salih Zengin