Milliyetçi Hareket Partisi MHP Torul Belediye Başkan Adayı Evren Evrim Özdemir, Torul’un makus talihini kırmak için 29 projeyi hayata geçireceklerini ve Torul’un adeta bir şantiyeye döneceğini söyledi.

“Torul Şantiyeye Dönecek”

Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı toplantıda 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Torul Belediye Başkanlığını kazanması halinde hayata geçireceği projeleri anlatan Özdemir, “Torul’u iki kale arasına sıkışmış, modern ve çağdaş dünyadan uzak bir kent halinden kurtarıp, alt ve üst yapısı tamamlanmış, modern ve çağdaş bir kent haline getireceğiz” dedi.

“Sözümüz Er Kişi Sözüdür”

Torul’un sesi, Torul’un nefesi olmak için aday olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: “Memleketimiz Torul’un yalnızca ihtiyaç duyduğu değil, hak ettiği ve layık olduğu hizmetleri sizlere sunmak için ant içiyorum. ‘29’ proje ve daha fazlasını sizlerin desteği ile hep beraber hayata geçireceğiz. Bu, bizim için görevlerin en kutsalıdır. Sözümüz, er kişi sözüdür. Biz umut verip, güven asılayıp, yarı yolda bırakan insanlardan olmadık, olmayacağız. Bu kutlu göreve, refah ve huzurumuzun artması için, daha mutlu bir yasam sürmek için, yeni iş alanları oluşturarak istihdam sağlamak ve çocuklarımızın daha zengin imkanlar içinde büyümesi için talibiz.”

Öz geçmişi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özdemir, hazırlamış olduğu 29 proje ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “

“SERA ÇILEK BAHÇELERI VE KÜLTÜR MANTARI TESISLERI”

“Amacımız en ücra köşedeki vatandaş ile irtibatta olan, ihtiyaç ve sorunlarından haberdar, vatandasın memnuniyetini ve hayat kalitesinin yükseltilmesini ülkü edinen projeler hayata geçirmektir. İlk projemizi kendi mesleğimizle alakalı seçtik. Elde edilecek gelirle, sadece dar gelirli vatandaşlarımıza katkı sağlanacak, başka şehirlerde okuyan öğrenci kardeşlerimize de burs verilecektir. Ayrıca 20 ile 30 arasındaki vatandaşımıza istihdam oluşturulacaktır.”

“BELEDIYEMIZ BÜNYESINDE ELEKTRIK ÜRETIMI VE SATISI”

“Belediyemize öz kaynak sağlanması amacıyla düğmeye basıyoruz. Çatı ve tarla tipi güneş enerji sistemleri kurarak hem belediyemize ait işletme ve yapılarda elektrik ihtiyacını karşılayacağız hem de ihtiyaç fazlası üretilen elektriği enerji dağıtım şirketlerine satacağız. Örneğin 1000 kw’lık güneş enerjisi sistemi ile aylık ortalama 92.000 TL civarında gelir elde edeceğiz. Peki bunu nasıl başaracağız? EDAS, EPDK ile bu projeyi yıllardır ülkemizde ve yurt dışında uygulayan şirket yetkililerini ilçemize davet ederek gerekli bütün etüt çalışmalarını yaptırdık. Geriye sadece projemizi başlatmak kaldı.”

“GÖKYÜZÜNDE HAMAK KEYFI”

“Kendine macera arayan maceraperestler için cam terastan Tepecik mevkiine bağlanacak hamak düzeneği ile kaleye gelen turistleri ve halkımızı adrenalin dolu dakikalar bekliyor. Benzer bir örneği bölgemizde bulunmadığından yoğun ilgi göreceğine inandığımız bu projemizle güzel Torul’umuzun turizm konusunda bir cazibe merkezi olmasının önü açılacaktır. İlçemiz ekonomisine büyük bir gelir getireceğini inandığımız projemizle turizmi başka bir boyuta taşıyacağız.”

“DOĞAL KAYNAK SUYU DOLUM VE PAKETLEME FABRIKASI”

“İlçemizin doğal su kaynakları bakımından zengin olması avantajını kullanarak belediyemiz bünyesinde Kaynak Suyu Üretim Fabrikası kuracağız. ¬Gerekli tüm fizibilite çalışmaları tamamlanmış olan bu projemiz için ilgili kurumlardan alınacak yasal izinlerle birlikte ‘kaynak’ suyundan hem belediyemize hem esnaflarımıza önemli bir gelir kalemi kazandıracağız hem de vatandaşlarımıza istihdam sağlamış olacağız.”

“İÇME SUYU KAYNAGININ DEGISTIRILMESI VE TAM DONANIMLI SU DEPOSU YAPIMI”

“Bilindiği üzere şebeke suyumuzun kalitesizliği uzun yıllardır çözülemeyen sorunlar arasında yerini almaktadır. Daha önceki seçimlerin de en fazla şikâyet edilen konuları sıralamasında neredeyse ilk sıradaydı. Ancak bugüne kadar mesafe kat edilemedi. Mevcut durumdaki su kuyusu, dereye çok yakın olması nedeniyle suyun kalitesizliğine yol açmakla birlikte arıtmada da yetersizlikler yaşanmaktadır.¬ Çeşitli hastalıkların da ortaya çıkmasına neden olan bu sorunun çözümü için su depolarına belirli aralıklarla yapılan klorlama ve dezenfeksiyon işlemleri de derde derman olamamaktadır. Biz göreve geldiğimizde Çit Deresi mevkiinde, gerekli tahlilleri yaparak suyun en kaliteli aktığı noktaya yeni bir İçme Suyu Arıtma Tesisi kuracağız, vatandaşlarımıza daha kaliteli ve temiz su kazandıracağız. Ayrıca mevcut durumdaki çok eski su depolarını iptal ederek daha modern, dezenfeksiyon edilebilirliği daha yüksek ve son teknolojiyle donatılmış su deposu inşa edeceğiz. Bunun yanında yine mevcut durumdaki su depolarına 3 ayrı motor ile su taşıması yapılmaktadır. Bunun belediyemize elektrik maliyeti aylık ortalama 26.000 TL’dir. Su deposunun şehrin yüksek bir noktasına yapılması ve motor sayısının 1’ e düşürülmesi suretiyle elektrik giderlerinde de tasarrufa gitmeyi hedeflemekteyiz.”

“ILÇEMIZE DOGALGAZ KAZANDIRILMASI”

“Bilindiği üzere İlçemiz için büyük bir ihtiyaç olan Doğalgaz yıllardır özlemle beklenmektedir. Doğalgaz İlimizde Gümüşhane Merkez, Kelkit ve Şiran İlçelerinde bulunmaktadır. Doğalgaz boru hattı İlçemiz sınırlarında olan Zigana Dağından geçip Trabzon’a gitmektedir. İlçemize bu kadar yakın olan doğalgazın İlçemize kazandırılması için Belediyemiz bünyesinde birim oluşturulacaktır. Doğalgaz birimimiz, sivil toplum örgütleri ve halkımız ile organize olup doğalgaz için başvuruları toplayıp ilgili makamlara ulaştırarak gerekli tüm iş ve işlemleri yapacağız. İlçemizin coğrafi koşullarının zor olması ve nüfusunun düşük olması nedeniyle doğalgaz boru hattının İlçemize gelmemesi durumunda ise ikinci planımız olan daha kolay ve uygulanabilirliği yüksek taşımalı doğalgaz yani CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) veya LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) yöntemidir. İlçemizin belirli noktalarına koyulacak depolama tankları ile doğalgaz ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Bu yöntemde depolama tanklardaki 1 litre sıvılaştırılmış gazın tanktan çıkışı 600 litre doğalgaz olarak çıkacaktır. T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) doğalgazın Ülke geneline yaygınlaştırılması doğrultusunda 2018 - 2019 yılları içerisinde coğrafi koşulları zorlu yada nüfus potansiyeli düşük olan 222 İlçe ve Beldeyle ilgili taşımalı doğalgaz yöntemi kararını aldı. İlçemize doğrudan doğalgaz boru hattı gelmemesi durumunda ikinci planımız olan taşımalı doğalgaz yöntemini ilgili kurumların onayını aldıktan sonra hayata geçireceğiz. Taşımalı doğalgaz yöntemi İlimize en yakın Erzincan İli Üzümlü İlçesinde 2016 yılından itibaren uygulanmaktadır.”

“MEZBAHA IHTIYACI VE MODERN HAYVAN PAZARI”

Belediyemize ait mezbahane 3 yıl önce devletimizin yetkili kurumları tarafından ruhsatsız olması nedeniyle kullanıma kapatılmıştır. İlçemiz esnafları hayvanlarını kesim için Gümüşhane Belediyesi Mezbahanesi’ne götürerek kesim işlemini yaptırmaktadır. İlçemiz halkı ise bayramlarda ve diğer günlerde hayvanlarını kestirecek bir alan bulamamaktadır. Aynı zamanda ilçemizdeki hali hazırda kullanılan hayvan pazarı da ruhsatsızdır. Torul’umuza son derece modern bir mezbahane ve ayrıca kapalı şekilde hayvan pazarı yapacağız. Bu alanda hayvanlarının kesimini bekleyen ve alım satım yapan diğer vatandaşlarımız için kafeterya ve dinlenme alanları oluşturulacaktır. Kesilen hayvanlar vatandaşlarımıza paketlenerek teslim edilecektir.”

“OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEGIZ”

“İlçemizin en temel sorunlarından biri de otoparktır.¬Öyle ki bu sorun nedeniyle ilçemizde araç çekilecek yer bulunamamaktadır. Bu nedenle bina önlerine, yollara ve kaldırım gibi yerlere araçlar park edilirken, sürücüler, çeşitli trafik cezalarına maruz kalmaktadır. Göreve geldiğimizde belediyemiz taşınmazları arasında uygun olan bir alana kapalı otopark yapılacaktır.¬¬”

“SUNI GÖLET PROJESI”

“İlçemizde Gençlik Merkezi’nden başlayarak spor salonu önündeki köprüye kadar suni gölet yapılacaktır. Gölet üzerinde kano ve deniz bisikletleri ile gezinti yapılabilecek, cam terasa gelip dönen turistlere gökyüzünde hamak keyfi ve bu projemizle alternatif aktiviteler sunulacaktır. Bu şekilde turistler ilçe merkezimize çekilerek esnafımıza gelir sağlanması amaçlanmaktadır.”

“YAYLA SENLIKLERI”

“Torul’umuzda sosyal imkânların son derece kısıtlı olması nedeniyle halkımızın çevre il ve ilçelerdeki sosyal aktivitelere katıldıkları görülmektedir. Biz göreve geldiğimizde Ardasa Senlikleri adıyla hem yaz ve hem de kıs mevsimlerinde düzenlenecek etkinlikler yapacağız, bunları geleneksel hale getireceğiz. Bu birliktelikler, tıpkı bayramlar gibi, toplumsal dayanışmayı ve kaynaşmayı, halkın kendi kimliğini ve geleneklerini hatırlamasını sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca gurbetteki hemşerilerimiz ile bir araya gelinmesine de vesile olmaktadır.

“SIVIL TOPLUM ÖRGÜTLERININ TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMASI”

“Sivil Toplum Kuruluşlarını daha da güçlü hale getirmek için belediyemiz bünyesinde bir birim oluşturulacaktır. STK’lar tek çatı altında toplanacak, hem sorunların çözümü noktasında ortak bir akıl oluşturulacak hem de koordinasyonsuzluk ortadan kaldırılacaktır.”

“SOKAK HAYVANLARI IÇIN BESLENME ODAKLARI VE EVLERI”

Hayvanları Koruma Kanunu tüm belediyelerin dışarıda yasayan sahipsiz kedi ve köpekler için beslenme odakları kurma zorunluluğu vardır. Torul’da Sokak hayvanları, beslenme odakları ile hayata tutunacak. Türkiye’de her yıl çok sayıda sokak hayvanı ilgisizlikten, olumsuz hava şartlarından ve en önemlisi de beslenemedikleri için hayatını kaybediyor. Bu nedenle ilçemizdeki sokak hayvanları için farklı noktalarda beslenme odakları kuracağız. Torul Belediyesi Veteriner İsleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi oluşturarak yüzlerce sokak hayvanı için klinik, tedavi, yoğun bakım, kısırlaştırma, sahiplendirme hizmeti vereceğiz. Farklı mahallelere ve mekânlara yerleştirilecek tam donanımlı kedi evi, otomatik beslenme odağı, pet atık ünitesi ve otomatik suluklar sokak hayvanlarının kullanımına sunulacak.”

“ÇOCUK OYUN KULÜBÜ PROJESI”

“İlçemizde çocuklarımızın eğlenebileceği ve enerjilerini atabileceği alanlar yok denecek kadar azdır! Ailelerimiz bos zamanlarında çocuklarını ya Gümüşhane’ye ya da en yakın şehir olan Trabzon’a götürmektedir. Özellikle ilçemizde görev yapan memur ve çalışanlar da mesai saatlerinde çocuklarını bırakabilecekleri bir yer bulamamaktadır. “Çocuklar geleceğimizdir” diyerek ilçemize Çocuk Oyun Evi kazandırılacaktır. Ailelerimizin bu evimize emanet ettikleri çocuklar öğretmenlerimiz esliğinde hem eğitim alabilecek hem de eğlenebileceklerdir.”

“SANAYI SITESININ YENIDEN OLUSTURULMASI”

“Bilindiği üzere ilçemizdeki sanayi sitesi yaklaşık olarak 32 yıl önce inşa edilmiştir. O zamanki önemde uygun bir konum ve kapasitede olsa da bugün ilçemiz için hem yetersiz hem de bulunduğu konumunda artık görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Bu nedenle belediyeye ve hazineye ait bos arazilerin değerlendirilip imar planlaması yapıldıktan sonra İlçemizde uygun bir alana yeni ve daha modern bir sanayi sitesi kazandırılacaktır. Bu sayede hem ilçemizin giriş ve çıkısındaki görüntü kirliliği ortadan kalkacak hem de sanayi esnafımız daha modern ve kullanılabilir bir sanayi bölgesine sahip olacaktır.¬”

Özdemir diğer projelerinin ise, yaşlılara evde temizlik hizmeti, katı atık bertaraf tesisi, yeni sanayi sitesi, yürüyüş yolu ve piknik alanı, yeni ve daha modern otogar, tek tip çatı modeli, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, şehir merkezinin ışıklandırılması ve peyzaj çalışmaları, Harşit Çayının temizlenmesi, çocuk oyun parkları, mevcut Pazar yerinin modernize edilmesi, Torul Barajının turizme kazandırılması, Beyaz Masa Projesi, kültür merkezi, spor potansiyelinin daha da verimli kullanılması, olmak üzere 29 projeyi hayata geçireceklerini, sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi