Ankara'nın Çubuk İlçesinde şehit cenaze töreninde Kemal Kılıçtaroğlu'na yapılan saldırı Erdoğan ve Bahçeli'nin kutuplaştırıcı ve ötekileştirici söylemlerinin sonucudur.

24 Haziran genel seçimleri öncesinde ve 31 Mart yerel seçimler öncesinde; Erdoğan ve Bahçeli nefret dili ile saldırdılar.

Millet ittifakını illet,zillet ittifakı olarak adlandırarak bu ittifaka düşman yarattılar. Halkı bu ittifaka karşı kinlendirdiler, nefret diliyle ikiye böldüler.

Yandaş medyaları aracılığı ile hertürlü iftira ve hakaretin yapılmasına olanak sağladılar.

partileri ile iş birlikçi televizyonlarda atılan iftiraların RTÜK tarafından cezasız bırakılmasına göz yumdular.

Her defasında milletin sözü esastır dediler. Ancak; Millet büyük kentlerin yönetimini ana muhalefet partisine veirince milletin sözüne saygı göstermediler. Hakkıyla seçimi kazanan CHP adayına 17 gün sora görevi zoraki verdiler. Geri almak içinde bahaneler arıyolar.

Kemal Kılıçtaroğlu'nu miting alanlarında PKK ve FETÖ örgütlerine taraf olmakla suçladılar, iftira attılar.

Bütün bu sorumsuz politikaların sonucunda şehit cenazesinde Kemal Kılıçataroğlu'na yapılan bu saldırı beklenmeliğdi. Kanımca bekleniyordu. Ancak ,önlem alınmadı.

İç işleri Bakanı'nın şehit cenazelerine CHP yöneticileri'nin gelemeyeceğine dair söylemi hafızalardan silinmemişken bu kişiye bağımlı görev yapan Ankara Valiliği, emniyet ve jandarmadan ne derece önlem alması beklenebilir . Sorgulanmalıdır.

Kaldıki; saldırgan kitleyi sözde dağıtmaya çalışan milli savunma Bakanı'nın mesajınızı verdiniz şimdi dağılın sözünün üzerinde çok durulmalıdır. Neyin Mesajı verilmiştir. Kim tarafından bu mesaj verilmek istenmiştir. sorgulanması gereken bir durumdur.

Cumhurbaşkanı binlerce koruma ile gezerken,Bakanlar hatta genel müdürler öncü araçlarla polisle korunurken, ana muhalefet partisi lideri korunamamıştır. Korunmamıştır.

Ana muhalefet lideri Kemal kılıçtaroğlu'na yürekten geçmiş olsun diyorum.

Bu saldırı; Kemal Kılıçtaroğlu şahsında hakkı, adaleti, hukuku, insanlığı, insan olmayı, demokrasiyi savunan ve bu ilkelere taraf olan herkese karşı yaptırılmıştır.

Bu kahpe saldırı Kemal Kılıçtaroğlu'nu küçültmemiştir.

Demokrasi kahramanı genel başkanımla gurur duyuyorum. menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Sorumlu siyasilerin nefret dili kullanmaktan vaz geçmelerini umuyorum.

- - - -