14 Mayıs seçimleri, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimleri olacak. Bu seçimlerde Cumhurbaşkanı’nı doğru seçemezsek,

“İlk düğme yanlış iliklenirse

diğer düğmeler de hep yanlış iliklenir”

14 Mayıs seçimleri, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimleri olacak. Bu seçimlerde Cumhurbaşkanı’nı doğru seçemezsek,   ilk düğmesi yanlış iliklenen elbise gibi oluruz. Yanlış seçimle başlayan sorunlar sadece beş yıllık seçim dönemi boyunca değil, ülkemizin ömrü boyunca devam edecektir.

Uzun zamandır vatandaşımız patates ve soğan fiyatları sarmalı ile sembolleşen şahsi ve ben merkezli bir algı operasyonunun içine çekilmek isteniyor. Bu şekilde vatandaşımız midesinden yakalanarak, başka konuları düşünmesi engellenmek isteniyor. Yani, vatandaşımızın büyük fotoğrafı görmesi ve okuması patatesle, soğanla engellenmek isteniyor. Ama, vatandaşımız şunu çok iyi biliyor ki; patates ve soğan fiyatları bugün yükselir ama yarın düşer, çocuğum bugün işe girememiştir ama yarın girer, bugün maaşım azdır ama yarın artar. Fakat; taviz verilen terör bu ülkeye bir yerleşirse vatanın birlik ve egemenliğini tehlikeye atan sıkıntılar başlar. Vatanın istiklâli ve istikbali tehlikeye girer. Vatanı kurtarmak için yeniden bir istiklal mücadelesi gerekir. İşte burası büyük fotoğrafın tâ kendisidir…

Büyük fotoğraf, 85 milyonu hep birlikte ilgilendiriyor. Ülke zayıf ellerde olursa terör örgütlerinin ve onları destekleyen devletlerin nasıl başımıza üşüşeceği son 50 yılda teröre kurban verdiğimiz binlerce şehidimizin örnekliğinde ortadadır.

Terör, bu ülke için beka sorunudur. Kırmızı çizgidir. Buna itiraz eden hiçbir vatandaşımız yoktur. Çünkü ülkemizdeki hemen hemen her hanenin geçmişinde bir terör izi vardır. Ya ailesinde, ya komşusunda,  ya mahallesinde terör kurbanı bir şehit, ya da bir gazi vardır. 

Terörün kökünün kazınması her vatandaşımız için ortak hedeftir. Allah’a şükür, Sayın Erdoğan dönemlerinde son yirmi yılda devletimiz ordusuyla, polisiyle MİT’i ile terörü bitirme noktasına getirmiştir. Uzun yıllardır artık daha günübirlik şehit haberleri almıyoruz.  Allah’a şükür, devletimiz PKK ve FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin hesabını görüyor. Bu nedenle; terör örgütlerini cesaretlendiren, terör örgütlerine ve destekçilerine taviz verenleri vatandaşımız 14 Mayısta asla seçmeyecektir.

Beli kırılan terör odaklarının tekrar canlanmalarına kapı aralayanlar ve taviz verenler belli ki bu ülkeyi düşünmüyor. O zaman iş vatandaşımıza düşüyor. Vatandaşımız, elindeki en büyük kuvvet olan tertemiz oyunu, vatanın birlik ve bekası için ve terörün bir daha gündeme gelmemesi için kullanmak zorundadır.

Anadolu insanı 14 Mayıs 2023 seçimlerinde oyunu Sayın Erdoğan’a vererek,  patates ve soğan tuzağına düşmeden büyük fotoğrafı okuduğunu tüm dünyaya gösterecektir.

Anadolu insanının, hiç kimsenin tahmin edemediği en büyük gücü Allah’ın ona bahşettiği “feraset bakışıdır”…  Bu işi inşallah Anadolu feraseti çözecektir…

Güzel günler dileğiyle.