Sizin liderliğinizde başlayan ve bugün Türkiye Yüzyılı ufkuna erişen Ak Parti misyonu, Gümüşhane özelinde

Sayın Başkanım diyerek Cümlelerime Başlamak istiyorum.

Sizin liderliğinizde başlayan ve bugün Türkiye Yüzyılı ufkuna erişen Ak Parti misyonu, Gümüşhane özelinde, sorumluluğunu yerine getirmeyen teşkilatlar tarafından gölgelenmektedir. Bu sorumsuzluk, Seçime günler kala halkın bağrında sessiz çığlığa dönüşmüş durumda. Seçmen, Ak Parti’den önceki tecrübelerini yine yeniden yaşamanın şaşkınlığı içinde.

Yıllardır gençlik, kadın ve diğer kollarıyla sahada en görünür teşkilat olan Ak Parti, şimdi ki tutumuyla bu önemli seçimi kazanabilir mi? diye sorduruyor. Halk, geçmiş seçimlerde kendi yaşam alanlarında sorun çözen, sadece seçimde değil, her durumda halkın yanında yer alan milletvekillerini mum ile arar duruma gelmiştir!

Gümüşhane genelinde gerçekleştirdiğimiz halk söyleşilerinde, giderek artan bir öfkeye tanık olduk. Artık, Anadolu insanının irfanında yer bulan lidere bağlılık, vekil adaylarının hataları yüzünden sekteye uğramaktadır. Tepki her geçen gün artıyor ve halk, Cumhurbaşkanlığı’nda zat-ı alilerinize oy vereceğini, milletvekilliğinde ise diğer ittifakları destekleyeceklerini kesin bir dille seslendirmektedir.

Sizin sürekli olarak teşkilatlarınıza verdiğiniz talimatlar kulak arkası edilmiştir Sayın Cumhurbaşkanım! Halkın bu denli öfkeli olmasının ana sebebi, eski milletvekillerimiz Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Sabri Varan ve Yahya Doğan’ın güzel örnekler olmasına rağmen; şimdi ki Milletekillerimiz H.Osman Akgül ve Cihan Pektaş'ın Gümüşhane'ye gelmemelerinden dert yanarken 2023 Genel Seçimlerinde Gümüşhane Milletvekili adaylarına  aşırı tepki göstererek, Akgül ve Pektaşı'da arar duruma geldi.

Aday olan Celalettin Köse , Ünal Yılmaz geçen 8 yıl boyunca Gümüşhane insanının hatırını sormamış, il başkanlığı dönemlerinde halkın telefonlarına çıkma zahmeti göstermemiş, özellikle Torul ve Kürtün eşrafıyla beraber yürümemişlerdir. Kürtün ve Torul’da aldığımız bu tepkiler, diğer ilçelerde de çıkan Muhalefet adaylarının yüzünden bölünmeler   olduğu izlenmektedir. Bize sadece seçim arifesinde gelen milletvekili ile kucaklaşmamız mümkün değil diyen seçmen, bazı adayları tanımadıklarını da ekleyerek; “bu adaylar 8 yıldır neredeydi” diye soruyor.

Yine adaylardan biri olan Ünal Yılmaz, Kelkit’te belediye başkanlığı yapmış değerli bir Ak Parti’li olsa da, diğer ilçelerde yeterince tanınmıyor. İlçe halkları da, kendi seçim bölgelerinde tanıdıkları kişilerin aday yapılmamasına üzülmüş ve kırgın durumdadır.

Bu sesiz çığlık göz ardı edilmemeli! Halkı ikna için tüm teşkilatların kalan sürede yeniden halkla bütünleşmesinin sağlanması ortak kanaattir. Gümüşhane adaylarına sorunlara çözüm odaklı yaklaşmalarının talimatı tarafınızdan verilirse, şikâyetlerin azalacağı kanısı, tüm konuştuğumuz yöre seçmeninin de dileğidir.

Saygılarımla,