Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu ve Trabzon Devlet Demiryolu projesi için tüm çalışmalar hızla ilerlerken bir den bire Demiryolu projesinde  güzergâh değişikliği yapılması Gümüşhane halkını derinden üzerek Gümüşhaneli vatandaşlar şu şekilde konuştu “  Başta Siyasi Parti Genel Başkanları Dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanları ve Dönem Milletvekilleri Demiryolu üzerinden Siyaset yaparak Gümüşhane halkını kandırdılar” şeklinde konuştular

1980 Yıllardan Günümüze kadar Gümüşhane –Trabzon –Giresun ve Rize Devlet Demiryolu projesi içerisinde son zamanlarda her nedense Gümüşhane bu dörtgen içinden çıkarılmak isteniyor.  Biz Büyüklerimizden 1980’li yıllardan bu güne 40 yıldır konuşulan Gümüşhane –Erzincan ve Trabzon Demiryolu bir 40 yıl daha konuşulup çizilebilir.

14 Ağustos 2001 Tarihinde Ak Partinin Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulmasının ardından Gümüşhane-Erzincan –Trabzon-Giresun ve Rize Devlet Demiryolu projesi daha  çok gündeme gelmiştir. Hemen Hemen  Başta Dönemin Cumhurbaşkanı  Abdullah  Gül,  Ak Partinin kurucusu  ve Dünya lideri  Recep Tayyip Erdoğan, Dönemin Başbakanlarından Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım   Gümüşhane temaslarında   Gümüşhane’deki  konuşmalarında  Erzincan- Bayburt- Gümüşhane- Torul hattından  yol ikiye ayrılarak birinci hat Torul’dan Trabzon’a  bağlanması ikinci hattın ise  Torul’dan  Kürtün Tirebolu ve Giresun iline  bağlanması konusunda  müjdeleyerek  bu illerin halkını  sevindirdiler.

Bunların yanı sıra Gümüşhane’ye gelen her Dönemin Bakanları da Gümüşhane, Bayburt, Trabzon ve Giresun halkına aynı müjdeleri vererek milyonlarca halkı sevinmesine neden oldular.  Burada iktidarın Dönem Milletvekilleri de aynı senaryo üzerinden siyaset yapmaya devam ettiler.

Son Zamanlar ’da Çeşitli basın kuruluşlarında ve sosyal Medya’da Erzincan –Bayburt –Gümüşhane –Trabzon- Giresun ve Rize Demir yolu projesinin içerisinden dörtgen içerisinden Gümüşhane çıkarılması isteniliyor mu?  Soruları kafalarda soru işareti bırakırken burada Rize lobisi mi? Öne  çıkmak istiyor tam olarak netlik kazanmazken  Gümüşhane Milletvekilleri  “bugün  bir açıklamada  bulunarak Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştüklerini Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu güzergahında bir değişiklik olmadığını ve etüt çalışmalarının devam ettiğini teyit ettiklerini söyledi” inşallah bu açıklamalar doğrudur

Gümüşhane Milletvekilimiz H. Osman Akgül ve Cihan Pektaş Milletvekilimize Gümüşhane’de daha önceden yaptığım bir haberin ve o haberden de Mahkemelik olmuştum ve Dönemin Ak Parti Gümüşhane Milletvekilleri Biz Sayın başbakanla konuştuk böyle bir şey yok diye teyit etmişlerdi ancak sonrasında benim haberim doğru çıkmıştı. Hatırlatmasını da yaşadığım için yapmak gereğini duydum.

- - - -