Uzun zamandır Gümüşhane kamuoyunu yakından takip etmiyorum.  Aslında Gümüşhane’ye her ne kadar gitmiyorsam bile Gümüşhane kamuoyunu yakından takip ediyorum. Gümüşhane kamuoyundan yaklaşık 4 yıldır uzak duruyorum bu uzaklığın nedeni ise Seçim zamanı Gümüşhane’ye gurbetten gelen şu ithal aday adaylarının Gümüşhane’de yaptıkları yanlış siyaset arenası oldu.

Gümüşhane’de 2014 yerel seçimlerinin ardından Ak Partinin geçmiş dönem il Başkanı Ercan Çimen Gümüşhane Belediye Başkanlığına aday oldu seçim sonucunda 1999’dan beri Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Çanlı’yı devirerek Ak Partinin Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan çimen oldu. Başkan Çimen’in Belediye başkanı seçilmesinin ardından yerel ve ulusal basında birçok başkanı karalamak için haberler yazıldı çizildi. Çimen bu haberlere kulak asmadan kolları sıvayarak Gümüşhane’yi yeni baştan inşa etmeye başlamıştı. Bugün Gümüşhane’ye 2014 yılında bakacak olursak görülen manzarayla şimdiki manzaranın arasında dağlar var. 

Gümüşhane yeniden inşa edildi

Evet Gümüşhane’ye 2014 seçimlerinin penceresine baktığımızda bir de şimdiki pencereden Gümüşhane’ye baktığımızda Gümüşhane’nin yeni baştan inşa edildiğini görmekteyiz.  Başkan Çimen, son dört yıl içerisinde Gümüşhane’yi yıkarak yeni baştan bir Gümüşhane ortaya koyduğu açıkça görülmektedir. Hemen komşumuz Trabzon Belediyesi Büyükşehir olmasına rağmen Gümüşhane Belediyesi komşu belediyelerden daha fazla çalıştığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Önce Tebrik et Sonra Eleştir!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’yi yeni baştan inşa ederken birçok asıllı asılsız eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Gümüşhane’ye taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Ercan Çimen’i eleştirenler   Çimen’in Gümüşhane’ye yaptığı hizmetleri tebrik ettiniz mi? Gümüşhane’ye yapılan hizmetleri önce tebrik edelim sonra eleştirelim. Biz Çimen dört dört dörtlük demiyoruz. Zaten kendisinde bunu açıkça söylüyor. Kullar hata yapar ama yapılan hizmeti tebrik edip yanlışlar varsa yanlışlıklarda üslubuna uygun eleştirelim ama iftira atmayalım.

Bir Dönem Daha Devam

Yazımın başında da yazdım yaklaşık 4 yıldır Gümüşhane’de yapılan programlara katılmıyorum. Programlara her ne kadar katıl masamda neler olup bittiğini takip ediyorum. 2019 yerel seçimleri yaklaşır iken Ak Partinin içerisinde her zamanki gibi çatlak sesler yükselmeye başladı.  Başkan Çimen’inin çok borcu var, yok çok büyük bir hatası var yok şu yok bu gibi sözlerle C kişi Başkan adayı olsun diye uğraşanlar boşuna uğraşmayın E kişi yine Gümüşhane’nin belediye başkanı olacak biten ve devam eden projeleri Ercan Başkan bitirecek. Hepimizin sevdası Gümüşhane ise   yaşanabilir bir Gümüşhane için Ercan Başkanla 2019 seçimlerinde yola devam kararı alınmalıdır. Aday adayı çıkacak varsın çıksın Ak Parti Genel Merkezine de para lazım adaylar ne kadar çok olursa bereket o kadar bol olur ama tek aday çıkar oda mevcut Başkan Ercan Çimen olur.       

- - - -