Sözlerime Başlamadan önce tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramını mübarek olsun dileklerimle bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine Allah’ım bir daha Türk insanına 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi bir olayı yaşatmasın ve bir daha Türkiye Şehit acısıyla yanmasın dileklerimle başlamak istiyorum.

Bugün Ramazan Bayramı. Ramazan Bayramlarında yıllardan beri geleneksel olarak bizlere miras kalan büyüklerimizle bayramlaştıktan sonra Mezarlıklara gider ölülerimiz için dua ve Kuran’ı kerim okuruz. Bende bugün Mezarlık ziyaretlerim esnasında, aklıma şehitlik kabristanlarına gidip dua etmek Kuran’ı kerim okumak geldi içimden.

Şehitlik kabristan ziyaretlerimde Şehitlerimizin mezarları başında gördüğüm şehit ailelerin hüzünlü gözyaşlarını görüp’ de hüzünlenmek ağlamak elde değil. Şehit Mezarlığına sarılıp da ağlayan anaların gözyaşlarının mezar üzerindeki güllerin ve çiçeklerin suladığını gördüğümde tüylerim diken diken oldu tüm şehit annelerinin ellerinden öpüyorum ve bayramlarını kutluyorum. Hele mezar başında  boynu bükük çocukların göz yaşlarını görüp de ağlamamak olamaz.

Yaradan Yüce Allah’ım şu mübarek günde  Tüm Şehit Ailelerimiz ’in Bayramını kutluyorum  ve Tüm şehitlerimiz için  üç ihlas okumayı da unutmayalım  dileklerimle tekrar hayırlı bayramlar diliyorum   

- - - - -